Informatie Explorers

De website voor alle
Explorernieuwtjes

Zomerkamp 2012

Geplaatst op 7 september 2012 door Daniël Pross

De explorers zijn weer op kamp geweest. We zijn weer een hele week “actief” bezig geweest.

Op de zaterdag zijn we met enige “technische problemen” aangekomen bij het mooie noord-Limburgse plaatsje Mook. Na een uurtje was de tent opgezet, een zeil gespannen en op een zeer originele manier een keuken in elkaar gezet. Spullen neerleggen op de goede plek en dan chillen.

De zondag is meteen besloten dat we moesten gaan zwemmen, dus niet moeilijk doen en direct naar een plek om te zwemmen. De Maas. De maandag was het weer zulk goed weer, dus er is besloten weer te gaan zwemmen, deze keer niet in de Maas maar bij het zwembad in Nijmegen, dus na een gezellige fietstocht kwamen we aan. Toen we opeens zagen dat en een rij tot aan de parkeerplaats stond aan mensen. Dus weer terug naar de Maas.

Na weer een avondje lamtakken en kaarten. Werd het de volgende ochtend tijd voor wat anders. Het was misschien weer een warme dag, maar we hebben besloten te gaan mountainbiken. Erg mooi om te doen tussen de mookerheide, in de heuvels van Limburg. Er was nog wel een klein foutje gemaakt door iemand, maar buiten dat om een zeer geslaagde dag, tijd om even wat te drinken op het terras. Iedereen erg vermoeid dus geen mogelijkheid om in de avond wat te doen, chillen en kaarten leek een beter plan.

Op dinsdag nog een dagje Nijmegen beleefd, waar voedsel natuurlijk belangrijk was. In de avond stond er een dropping gepland, meteen in het begin een grote fout gemaakt en dat was proberen over een sloot te komen. Daarna leek het goed te gaan, maar niks was minder waar. Na een lange tocht te hebben gelopen kwamen we er achter dat we aan de verkeerde kant van de Maas liepen en er blijkbaar geen andere brug was dan die in het begin, want een route voor een pond is geen brug.

Na daarna nog twee dagen spellen te hebben gespeeld waaronder: kubb en dungeons & dragons, werd het tijd om in te pakken.

Het was een geslaagd kamp, het is de hele week mooi weer gebleven en we hebben genoeg gedaan (maar gelukkig ook niet teveel)

test