Informatie Scouts

Scouts| Waterrenvlieg opkomst

Geplaatst op 12 mei 2016 door Dennis de Jong

Hallo,

Eerst hebben we geopend. Daarna gingen wij jager bal spelen. Toen we dat hadden gedaan deden we buskruit dat was gezellig. We hebben als laatst nog James Bond gedaan, en we hebben een ijsje gekregen het was Vandaag super leuk.

Groetjes Tim.

Scouts | RSW opkomst

Geplaatst op 6 april 2016 door Dennis Hiemstra

Beste lezers,

Vandaag hebben we ons voorbereid op het RSW(regionale scouting wedstrijden) we moesten een teamnaam, een maaltijd en onze themakleren bedenken. Dat moest allemaal in teken van een bepaald thema. Diegenen die niet op kamp gaan moesten een spel bedenken. Ze hebben een combinatie van het smokkelspel en levend stratego bedacht. Dat spel hebben we uiteindelijk uitgevoerd.

Youri Apell

Scouts| RSW voorbereiding

Geplaatst op 24 maart 2016 door Dennis de Jong

Hallo allemaal

We zijn begonnen met openen. Daarna hadden we eerst een s.o. voor de wet. Daarna zijn we een spel gaan doen waarbij we zo snel mogelijk naar de overkant moesten stormen. En daarbij moesten mensen in het midden je optillen. Als je was opgetild dan moest je ook in het midden gaan staan. Daarna hebben we wat uitleg gekregen rondom hike technieken voor rsw. Daarna zijn we gaan sluiten.

Gr. Barto

Scouts| Tenten

Geplaatst op 17 maart 2016 door Dennis de Jong

Hallo iedereen.

Vandaag hadden we een leuke opkomst. We haden we met twee groepen twee tenten opgezet en dat duurde best lang.  En wij hebben ge oefend voor de rsw.
groeten kwinten ūüėÄ

Scouts | EHBO opkomst

Geplaatst op 25 februari 2016 door Dennis Hiemstra

Hallo allemaal,

Vandaag hebben de scouts EHBO gehad . en ze hebben geleerd hoe je wonden moet verbinden.

Ze vonden het erg leuk . na de EHBO hadden ze niemand is hem iemand is hem. Dat was erg leuk.

Toen dat klaar was zijn ze weer verder gegaan met EHBO en tegen de tijd dat het half neen was gingen we sluiten .

Groetjes Noah ter beke.

Scouts| Installatie

Geplaatst op 8 februari 2016 door Dennis de Jong

Heey hoi!

E√©n van de mooiste activiteiten van het jaar, de installatie. Nieuwe scouts wat dus betekend een grotere groep, na een tijdje van een kleine groep,hebben we dan nu eindelijk een groep van 16 leden. Een mooi aantal om er een super uitdagend seizoen van te maken. Maar naast de 7 nieuwe scouts¬†¬†is er ook √©√©n leiding ge√Įnstalleerd. Hieronder een lijstje van de ge√Įnstalleerde:
Barto
Noah
Kwinten
Joris
Tim
Sven
Erwin (Leiding)

Wij willen jullie veel plezier wensen bij de scouts!

Groeten

De leiding

Scouts| EHBO

Geplaatst op 3 februari 2016 door Dennis de Jong

Hallo Hallo!

Afgelopen opkomst hebben we EHBO les gehad van Marieke. Marieke is leiding geweest van de scouts! We hebben haar gevraagd of ze het leuk zou vinden om de scouts basisbeginselen van de EHBO te leren, zelf werkt ze namelijk als verpleegster op de Intensive Care, kennis genoeg dus.

Het was een zeer leerzame opkomst, we hebben verschillende grepen geleerd die je zoal nodig kunt hebben bij een ongeval of bepaalde situaties. Over een paar weken komt ze terug met meer stof om te leren en daar zit dan meteen ook een kleine demonstratie aan vast zodat de scouts kunnen laten zien wat ze nu precies geleerd hebben. Dit alles is voor een insigne! Wil je meer te weten komen over insignes, ga dan eens naar deze site: https://www.scouting.nl/spel/scouts/insignes .

Wij willen Marieke bedanken voor de toffe en leerzame opkomst en tot over een paar weken!

Gegroet,

De leiding.

Scouts| Knoopopkomst

Geplaatst op 21 januari 2016 door Dennis Hiemstra

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we paaltjes voetbal gedaan dat was erg leuk.

Verder hebben we al vast voor de RSW geoefend door middel van het maken van een keuken.

We deden er wel lang over maar het is best goed gelukt.

groetjes Michelle

Scouts| Knopen

Geplaatst op 17 januari 2016 door Dennis de Jong

Hoi mensjes,

Vandaag hadden we echt een hele leuke opkomst. We gingen een soort van stratego doen met olielampen en daarna leerden we hoe we moesten knopen, maar ik kan al knopen dus dat was iets minder leuk :(. Voor de rest was het wel leuk.

Groeten een scout genaamd Kevin.

Scouts| Vuuropkomst

Geplaatst op 7 januari 2016 door Dennis de Jong

Beste lezers

We gingen begingen met openen.

Toen gingen we een namen rondje doen  van de nieuwe scouts .

Toen moesten we van klein naar groot staan.

Toen gingen we het kranten spel doen .

toen gingen we vuur maken.

In groepjes van de patrouilles.

En   er waren drie verschillende vuren die over de groepjes waren verdeeld.

En toen gingen we sluiten

Groetjes thomas