Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpen| Installatie+ spelletjes

Geplaatst op 19 oktober 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

We zijn begonnen met het openen. Daarna is Lily-Rose geïnstalleerd.
Daarna zijn we naar buiten gegaan en hebben we buskruit gedaan dat was heel leuk! Daarna zijn we wat gaan drinken en Gijs heeft getrakteerd op snoep omdat hij jarig was geweest . Toen moesten we een pinguïn zoeken, als je deze gevonden had moest je gaan zitten op het grasveld. Daarna hebben we Hollandse leeuw gedaan waarbij je elkaar af moet tikken als je van punt a naar b rent,als je getikt bent moet je zelf ook tikken. Toen was het al weer tijd en gingen we sluiten.

Groetjes Jeffrey


Pionieren

Geplaatst op 6 oktober 2017 door Thymo van Beers

Hoi allemaal,

We zijn begonnen met openen daarna hebben we buiten dierenstratego gedaan.
Na het spel hebben we binnen wat gedronken, toen we hebben we ook de verjaardag van Nina gevierd. Ze trakteerde op lekkere chips, ik had Hamka’s chips.

Na het drinken hebben we geknoopt. Om dat te doen hebben we met de mastworp en de sjorring een ladder gemaakt. Toen die helemaal in elkaar zat hebben we hem buiten uitgeprobeerd. We konden wel drie keer omhoog. Toen ze weer binnen waren moesten we ze weer uit elkaar halen en opruimen.

Daarna hebben we weer gesloten. Het was leuke opkomst.

Groetjes,
Lily-rose


Welpen | Nieuw seizoen!

Geplaatst op 29 september 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Vandaag begonnen we met een nieuw seizoen! we zijn namelijk van start gegaan met het seizoen 2017-2018.
Wij beginnen dit seizoen met 20 welpen, en vandaag hadden we 2 kinderen die mee kwamen kijken.

Eerst begonnen we met openen, tijdens deze opening werd alles nog een keer goed uitgelegd waarom wij zo openen en hoe dit allemaal precies moet. Na de opening zijn we naar buiten gegaan om een frisse neus te halen en lekker te rennen tijdens een potje buskruit :). Tijdens dit potje was ik heel goed bezig want ik heb de bal zelfs 2x weg getrapt! Daarna gingen we Anne-Maria koekoek doen waarbij 1 iemand tegen de muur staat en de rest moet buten als zij bewegen. Daarna gingen we een potje krantenmep doen om de namen van elkaar te leren kennen. Bij dit spel moet je elkaar namelijk aftikken met een krant als je naam genoemd wordt moet je zo snel mogelijk een andere naam roepen zodat jij zelf niet afgetikt wordt.

Hierna hadden wij nog heel veel energie over dus dat moesten wij in een potje paaltjesvoetbal steken, gelukkig is mijn paaltje niet vaak omgetrapt!

Het was een leuke eerste opkomst, tot volgende week!

Groetjes van Alma


Welpen | Mister – X

Geplaatst op 19 juli 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Vandaag alweer de laatste opkomst voor het zomerkamp!

Vandaag begonnen we met het openen. Daarna zijn we het spel Mister-X gaan doen. Daarbij moesten we Mister-X zoeken door de wijk om de 2 minuten veranderde hij van locatie. Deze tip kreeg je via de leiding. Toen gingen we terug naar de blokhut en gingen we wat drinken . omdat Bianca en Marlies weggaan na deze opkomst kregen we een traktatie van hun, namelijk een cornetto of een peren ijsje. Daarna gingen we dierenstratego doen. Wij hebben 2x verloren helaas. Daarna sloten we af en toen kregen we onze insignes die we verdient hebben door 1x leiding te geven aan onze welpengroep.

Groetjes van Noor


Welpen | Broodjes bakken + spelletjes

Geplaatst op 13 juli 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

vandaag was het weer een bijzondere opkomst omdat de welpen leiding voor 1dag waren, (nu de andere groep ouderejaars). We begonnen met een potje buskruit te spelen. Daarna gingen we even pauzeren om te drinken toen het drinken op was gingen we broodjes bakken boven het kampvuur, lekker! mijn broodje heb ik met suiker gevuld en helemaal opgegeten. Toen het broodje bijna of helemaal op was gingen we het smokkel spel doen , daarbij moet je muntjes overbrengen zonder getikt te worden. Toen gingen we nog een potje buskruit doen. Ik vond dit een leuke opkomst omdat we lekker vaak buskruit gingen spelen wat mijn favorieten spel is.

Groetjes van mette


Welpen | Leiding voor 1 dag!

Geplaatst op 27 juni 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Vandaag was het een bijzondere opkomst. De ouderejaars waren leiding voor 1 dag. Ze legden ons uit hoe paaltjes voetbal werkte en toen gingen we paaltjesvoetbal doen met de ene helft van de groep. tegelijkertijd gingen we marsmellows maken boven het kampvuur met de andere groep. toen gingen we in een kringetje zitten en zingen voor Kaa, want Kaa was jarig en trakteerde op Cornetto’s! toen gingen we wisselen en ging de andere groep paaltjesvoetbal doen en de andere groep marsmellows maken. Daarna gingen we het smokkelspel doen. Dit was erg leuk en hebben we veel gerend. Toen sloten we af met het spel moordenaartje waarbij je heel stiekem iedereen moet vermoorden, toen gingen we alweer sluiten.

Tot over 2 weken of tot volgende week zaterdag bij de jungledag in Enschede!

Groetjes van Yaro.


Welpen| Gehiemschrift + hollandse leeuwen

Geplaatst op 12 juni 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Afgelopen vrijdag begonnen we na een lange tijd zonder opkomst weer met een opening.

Toen we klaar waren met de opening gingen we naar buiten en gingen we een potje Hollandse leeuwen doen. Hierbij is het de bedoeling dat je van punt a naar punt b rent zonder dat je getikt wordt. Toen iedereen uitgerend was gingen we naar binnen, eerst even wat drinken en daarna gingen we geheimschriften maken. Je kon kiezen uit verschillende geheimschriften die je voor elkaar moest maken en moest ontcijferen. Zo kon je bijvoorbeeld een geheimschrift met melk maken, het geheimschrift van scouting, genaamd bambilië geheimschrift en kon je ook nog een tijds-geheimschrift maken.

Toen iedereen wat voor elkaar had gemaakt en iedereen wat ontcijferd had. Sloten we af met een potje moordenaardje waarbij je 1 persoon de moordenaar is en 1 ander persoon de politieagent is en de moordenaar moet vinden. De bedoeling is dat de moordenaar een knipoog moet geven aan een ander persoon in de kring. Deze persoon is dan ‘dood’. De politieagent heeft 3 kansen om te raden wie uiteindelijk mensen heeft vermoord.

Het was een zeer geslaagde én creatieve opkomst.

 

Met vriendelijke groet,

 

Kaa, namens de welpenleiding


Welpen| Knoop opkomst

Geplaatst op 19 mei 2017 door Thymo van Beers

Hoi iedereen,

We zijn begonnen met openen. Daarna gingen we het smokkelspel doen, drie potjes. Helaas heb ik niet gewonnen. Na het smokkelspel zijn we een quiz gaan doen. We kregen allemaal vragen over padenstoelen, over het vliegend hert en nog vele andere moeilijke vragen. Groepje twee heeft gewonnen en heeft een mooie prijs gekregen.

Na de quiz gingen we een ladder pionieren. We hadden twee lange palen naast elkaar en hebben drie horizontale palen er aan vast geknoopt. Hij werkte ook nog want we konden er op klimmen, jippie!

Het was een gezellige opkomst!

Groetjes,
Luuk


Welpen | Paasopkomst!

Geplaatst op 15 april 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Vandaag begonnen we met openen. Toen mochten we lekker uitrennen met het spel paaltjesvoetbal. Daarna gingen we pauze houden en hebbrn we de verjaardag van Bianca gevierd, ze heeft snoephamburgertjes getrakteerd.

Omdat het Pasen is hebben we paaseitjes gezocht, ze waren in de kleur geel, blauw en rood. Ik heb er heel veel gevonden. Toen gingen we terug naar de blokhut en hebben we de paaseitjes eerlijk verdeelt. Iedereen mocht er 5!
Ze waren heel lekker. Daarna gingen we het door fluister spel doen waarbij je begint met een zin of woord, deze moet door fluisteren aan je buurman/vrouw en op het einde moet de goede zin er weer uitkomen. Toen gingen we al weer afsluiten.

Het was een leuke opkomst.

Groetjes van Erin


Welpen | Installatie welpen + nieuwe leiding!

Geplaatst op 1 april 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Vandaag gingen we speciaal openen want ik (Jo-Enn) werd geïnstalleerd. Ook werden Steven en Joey geinstalleerd. Ook hebben we officieel nu een nieuwe leiding, haar speltaknaam is ‘Marala'( Zie onderstaand bericht) dit is de flamingo uit het grote jungleboek waar het thema van de welpen om draait.

Toen de installatie klaar was gingen we naar buiten en gingen we paaltjes voetbal doen. Dit ging heel goed en heb 2 paaltjes omver geschopt met de bal. Toen kregen we wat drinken en kregen we een lekker koekje, mijn koekje viel in mijn drinken maar ik heb hem wel opgegeten, jummje!. Als afsluiting gingen we trefbal spelen, dit was heel leuk!

Tot volgende week bij het kamp op 8 april.

Groetjes van Jo-Enn

‘Even voorstellen’

Ik ben jullie nieuwe welpenleiding, ‘Marala’
Mijn echte naam is Monique, tevens de moeder van welpen Djofhen en Jo-Enn. Vroeger ben ik zelf begonnen bij de Bevers daarna door naar de Kabouters en toen de Scouts. Welliswaar niet in Hengelo dus dit is allemaal nieuw voor me, maar we gaan er met zijn allen wat van maken! Ik ben inmiddels 33 jaar en naast de scouting ben ik door de weeks werkzaam bij de gemeente Enschede. Al met al druk maar genoeg tijd om jullie te komen helpen en er een leuke tijd van te maken met zijn allen. Heb je vragen? Geen probleem en stel ze gerust :).

Groetjes,
Marala (Monique)