Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpen| Knoop opkomst

Geplaatst op 19 mei 2017 door Thymo van Beers

Hoi iedereen,

We zijn begonnen met openen. Daarna gingen we het smokkelspel doen, drie potjes. Helaas heb ik niet gewonnen. Na het smokkelspel zijn we een quiz gaan doen. We kregen allemaal vragen over padenstoelen, over het vliegend hert en nog vele andere moeilijke vragen. Groepje twee heeft gewonnen en heeft een mooie prijs gekregen.

Na de quiz gingen we een ladder pionieren. We hadden twee lange palen naast elkaar en hebben drie horizontale palen er aan vast geknoopt. Hij werkte ook nog want we konden er op klimmen, jippie!

Het was een gezellige opkomst!

Groetjes,
Luuk


Welpen | Paasopkomst!

Geplaatst op 15 april 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Vandaag begonnen we met openen. Toen mochten we lekker uitrennen met het spel paaltjesvoetbal. Daarna gingen we pauze houden en hebbrn we de verjaardag van Bianca gevierd, ze heeft snoephamburgertjes getrakteerd.

Omdat het Pasen is hebben we paaseitjes gezocht, ze waren in de kleur geel, blauw en rood. Ik heb er heel veel gevonden. Toen gingen we terug naar de blokhut en hebben we de paaseitjes eerlijk verdeelt. Iedereen mocht er 5!
Ze waren heel lekker. Daarna gingen we het door fluister spel doen waarbij je begint met een zin of woord, deze moet door fluisteren aan je buurman/vrouw en op het einde moet de goede zin er weer uitkomen. Toen gingen we al weer afsluiten.

Het was een leuke opkomst.

Groetjes van Erin


Welpen | Installatie welpen + nieuwe leiding!

Geplaatst op 1 april 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Vandaag gingen we speciaal openen want ik (Jo-Enn) werd geïnstalleerd. Ook werden Steven en Joey geinstalleerd. Ook hebben we officieel nu een nieuwe leiding, haar speltaknaam is ‘Marala'( Zie onderstaand bericht) dit is de flamingo uit het grote jungleboek waar het thema van de welpen om draait.

Toen de installatie klaar was gingen we naar buiten en gingen we paaltjes voetbal doen. Dit ging heel goed en heb 2 paaltjes omver geschopt met de bal. Toen kregen we wat drinken en kregen we een lekker koekje, mijn koekje viel in mijn drinken maar ik heb hem wel opgegeten, jummje!. Als afsluiting gingen we trefbal spelen, dit was heel leuk!

Tot volgende week bij het kamp op 8 april.

Groetjes van Jo-Enn

‘Even voorstellen’

Ik ben jullie nieuwe welpenleiding, ‘Marala’
Mijn echte naam is Monique, tevens de moeder van welpen Djofhen en Jo-Enn. Vroeger ben ik zelf begonnen bij de Bevers daarna door naar de Kabouters en toen de Scouts. Welliswaar niet in Hengelo dus dit is allemaal nieuw voor me, maar we gaan er met zijn allen wat van maken! Ik ben inmiddels 33 jaar en naast de scouting ben ik door de weeks werkzaam bij de gemeente Enschede. Al met al druk maar genoeg tijd om jullie te komen helpen en er een leuke tijd van te maken met zijn allen. Heb je vragen? Geen probleem en stel ze gerust :).

Groetjes,
Marala (Monique)

 


Welpen | Buskruit + ruilspel

Geplaatst op 25 maart 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Vandaag begonnen we weer zoals gewoonlijk met openen en gingen daarna meteen een potje buskruit doen. Toen gingen we naar binnen, even wat drinken en toen werden we op pad gestuurd om het ruilspel te doen. We begonnen met een theezakje en zijn geëindigd met een groot badmintonracket en een Donald duck!
Daarna gingen we nog moordenaartje doen waarbij een iemand moet gokken wie iedereen vermoord heeft.

Het was weer een leuke opkomst!

Groetjes van Iris en Yasemin


Welpen | Buskruit + knutselen

Geplaatst op 17 maart 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Vandaag hebben we voor het eerst weer buskruit gedaan omdat het weer een beetje licht was. Het was heel leuk, Djofhen was de zoeker, en de rest moest verstoppen. Toen hebben we wat gedronken en heeft Matthijs zijn verjaardag gevierd en getrakteerd op chips. Daarna gingen we knutselen. Iedereen, kreeg een WC-rolletje en daar moesten we wat moois van maken zoals een vlinder of een bijtje en een minion. Ik heb een kikker en een minion gemaakt. Deze kan ik mooi meenemen naar huis! Toen moesten we helaas alweer sluiten.

Het was een leuke opkomst.

Groetjes van Joey


Welpen | Knopenopkomst

Geplaatst op 12 maart 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

 

Vandaag hebben we een knopen opkomst gedaan, na de opening gingen we buiten een spel spelen genaamd iemand is hem niemand is hem, waarbij je iedeereen kan afgooien met een bal. Toen gingen we naar binnen en werden er een aantal knopen uitgelegd, waaronder de 8-knoop, de mastworp en de platte knoop. Toen ze deze knopen geleerd hadden gingen we een knopen spel doen met de geleerde knopen.

Je werd in teams verdeelt. Met je team kon je met de knopen die je had gemaakt punten verdienen. Hoe moeilijker de knoop was die je ‘teamgenoot’ had gemaakt hoe meer punten je kreeg. Zo was bijvoorbeeld de mastworp 4 punten waard.

Het was een zeer leerzame opkomst voor de welpen.

 

Groetjes van Kaa,

Namens de welpenleiding

 


Welpen | Broodjes bakken + spellen

Geplaatst op 4 maart 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Vandaag begonnen we met openen. Toen kregen we te horen dat we een potje dierenstratego gingen doen. De vlaggen zijn van zowel team geel en team rood niet niet gevonden. Daarna ging de ene helft van de groep broodjes bakken en de andere helft spelletjes doen. Ik begon met de spelletjes, we konden kiezen tussen flipperkast en krantenmep. Ik heb flipperkast gekozen, hierbij moet je met een bal door iemand zijn benen gooien, lukt dit, dan is diegene na 2x af. Helaas heb ik niet gewonnen, maar wel bijna! Verder was mijn broodje heel lekker en heb ik er suiker op gedaan Yummie!

Tot volgende week!

Groetjes van Mette


Welpen | Insignes + flipperkast

Geplaatst op 22 februari 2017 door Mart Einhaus

 

Hallo lezers,

Vandaag begonnen we zoals gewoonlijk met openen. Maar vandaag was het geen gewone opkomst want ik ben jarig geweest. Toen we klaar waren met openen gingen we krantenmep doen, hier moet je elkaar zachtjes met een krantje slaan als je naam word genoemd. Toen gingen bezig met insignes. We moesten met ons eigen nest een insigne uitkiezen en deze doen. Ons nest heeft de EHBO insigne gekozen. Toen was er een traktatie van mij, ik heb mentos getrakteerd. Als afsluiting gingen we een potje flipperkast doen. Dit heb ik gewonnen.

Dit was een leuke opkomst en ik hoop dat ik mijn insigne binnenkort haal.

Groetjes Luuk


Routes lopen

Geplaatst op 14 februari 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Vandaag begonnen we met openen. Toen gingen we naar buiten en toen moesten we met ons nest een eigen mini-hike maken. Het was dus geen grote route. Toen moesten we terug naar de blokhut en gingen we even wat drinken, Thijmen en Jinthe waren jarig geweest en hebben snoepjes en zakjes met snoepjes getrakteerd. Dat was heel lekker. Daarna gingen we de hike routes van de nesten wisselen en die lopen. Dat was niet zo moeilijk want ze hadden het goed getekent.

Het was een superleuke opkomst.

Groetjes van Lina


Hike technieken + spelletjes

Geplaatst op 4 februari 2017 door Mart Einhaus

Hallo lezers,

Vandaag begonnen we met openen, toen gingen we dierenstratego doen, helaas was onze vlag al snel gevonden en heeft team geel gewonnen van team rood. Toen heeft Kaa wat uitgelegd over hike-technieken Welke soorten er zijn en wat de regels zijn bij het lopen van een Hike, dit vond ik wel leuk want het was leerzaam en we mochten ook nog een route maken. Toen we hiermee klaar waren gingen we naar buiten en gingen we Chinese muur doen en toen gingen we schipper mag ik over varen doen en ik heb bijna gewonnen! Toen was de opkomst alweer voorbij.

Het was weer leuke opkomst,

Groetjes van Charien