Welkom bij Scouting Hasselo

Scouting Hasselo
Jean Louis Pisuissestraat 46
7558 LS Hengelo
074-277 4530

Vakantiespelen 8 augustus

Geplaatst op 18 augustus 2013 door Dennis Hiemstra

Op donderdag 8 augustus waren er weer de vakantiespelen van het Kulturhus in de Hasseler Es. Dit jaar heeft Scouting Hasselo weer meegeholpen met de organisatie hiervan. We hadden de taak om voor 105 kinderen een leuk dagprogramma van 3 uur te maken, en dat is gelukt! We hadden 3 onderdelen. De kinderen werden daarom ook in 3 groepen verdeeld zodat ze alles konden doen. Ieder onderdeel duurde ongeveer een uur.

Bij ons op de blokhut werden er bij een kampvuur heerlijke broodjes gebakken. Waarna je die kon vullen met suiker of hagelslag. Als we daar nog tijd over hadden werden er nog kleine spelletjes gespeeld.
image

Een tweede onderdeel was het levend dierenstratego. Een spel waarbij 2 teams elkaars vlaggen moeten vinden. Op je kaartje staat een ranglijst van dieren. Als je getikt werd moest degene die lager op de lijst stond aan de ander het kaartje afgeven. Daarna moest er een nieuwe gehaald worden en kon je weer verder met zoeken. Als de vlag gevonden is of de tijd voorbij is, stopt het spel.

Het laatste was levend ganzenbord. Je moest met je groepje dobbelen beginnend bij 1. En zo snel mogelijk op het einde van het ganzenbord uitkomen.
image

Onderweg waren er wel opdrachten die je moest doen voordat je opnieuw mocht dobbelen, zoals hoedendans, zaklopen, snoephappen, limbodansen en veel meer.

De tijd vloog om en wat de kinderen betreft was het zeker een geslaagde vakantiedag! Scouting verveelt nooit!

Was je erbij en vond je het een leuke dag? Of wil je gewoon eens langskomen omdat je nieuwsgierig bent geworden? klik op lid worden voor meer informatie!

 

lees het hele bericht voor meer foto’s


image

image

image

image

image

image

image