Welkom bij Scouting Hasselo

Scouting Hasselo
Jean Louis Pisuissestraat 46
7558 LS Hengelo
074-277 4530

Groepsweekend ’15

Geplaatst op 18 september 2015 door Nienke

Wat: Groeps/ overvliegweekend 2015

Wanneer:  5 & 6 september

Waar: Rossum

Wie: Alle leden en leiding van Scouting Hasselo

Het is alweer bijna twee weken geleden maar een stukje over het groepsweekend met bijbehorende foto’s willen we jullie natuurlijk niet onthouden :D.

Al vroeg op de zaterdagochtend was de leiding op de blokhut in Hengelo bijeengekomen om de laatste dingen nog in te pakken en door te spreken. Niet veel later voegden de scouts zich daar ook bij. En na wat gepuzzel voor de juiste coördinaten (en even wachten tot de ergste regen voorbij was) konden die hun fietstocht naar Rossum beginnen. Daar was inmiddels de rest van de groep al en na het klaar leggen van alle bedden en de opening konden we dan toch echt beginnen met waar we hier voor waren: het overvliegen!

Alle kinderen die na dit weekend naar de volgende speltak zouden gaan mochten een mooi parcours afleggen naar hun nieuwe groep terwijl hun eigen speltak ze symbolisch ging uitzwaaien. Over de beek op een A frame, kruipend langs de bomen en door een zeil, vliegen op een tafelblad om tot slot nog een keer over de beek te gaan over een apenbrug. Best lastig allemaal met een blinddoek om, maar gelukkig heeft iedereen het gehaald!

Na het overvliegen werden alle kinderen in groepjes verdeeld en gingen ze de strijd met elkaar aan in een 5 kamp; touwtrekken, spijkerpoepen, eierestafette en skilopen. Een potje touwtrekken met alle kinderen tegen de leiding mocht natuurlijk ook niet ontbreken. Hier krijg je wel honger van dus toen dit klaar was konden we heerlijk smullen van de bergen patat.

In de avond stond het havenspel nog op het programma om daarna van al dat geren een beetje bij te komen hadden de explorers nog een mooi kampvuur gebouwd om liedjes bij te zingen en marshmallows te eten voordat we naar bed gingen.

Zondagochtend stond er een hike op het programma. In groepjes moesten we de route zien te vinden aan de hand van foto’s.  Onderweg was er nog een spelletjes post en een lunchpost. Niemand was verdwaald dus we waren allemaal op tijd terug zodat we nog tijd hadden om te voetballen, hutten te bouwen of andere spelletjes voordat we gingen sluiten. En met de sluiting kwam een einde aan een wat ons betreft geslaagd weekend.

Foto’s van dit weekend kun je HIER vinden.

test