Welkom bij Scouting Hasselo

Scouting Hasselo
Jean Louis Pisuissestraat 46
7558 LS Hengelo
074-277 4530

Jota 2015

Geplaatst op 5 november 2015 door Dennis de Jong

Hallo Allemaal!

Het is alweer een tijdje geleden maar even een kort stukje hoe de Jota’15 was! Nadat we de hoogwerker hadden opgehaald vrijdag, kwamen de zendamateurs (Dion & Vincent) om alles klaar te zetten. Ondanks de regen en wat tegenslag is het toch gelukt om alles voor zaterdagmorgen klaar te hebben! Nadat de grote zaal ook helemaal was ingericht kon de Jota’15 op zaterdag om half 11 toch echt beginnen.

De Bevers, Welpen en Scouts hadden zich verzameld en na de opening konden de activiteiten beginnen. Zenden met andere scouting groepen, morsen, vossenjacht en doolhofmetblinddoekspel. Na de lunch nog een uurtje doorgegaan en daarna hebben we de Bevers en Welpen weer uitgezwaaid. De scouts maakte zich klaar om te gaan beginnen aan het middag spel. Dit spel speelde we ook met de scouts van de st. Patrick. Tijdens deze activiteit was het de bedoeling dat ze in groepjes op de fiets langs andere scoutinggroepen gingen om daar contact te leggen met Scouting Hasselo. Daarnaast waren er ook wat checkpoints verspreid over Hengelo waar de groepjes langs moesten.

Zaterdag avond hebben wij heerlijk gegeten met dank aan de Ouders van Patrick en Patrick zelf, Megan en Rutger. Pasta met carbonara- of tomatensaus. Savonds de hele avond gezonden met andere groepen en toen was natuurlijk ook de jaarlijkse snackbar geopend waar de vette hap gehaald kon worden! Toen de Scouts naar bed gingen, zijn de Explorers door gegaan met de nacht contest. Hierbij was het de bedoeling om zoveel mogelijk contacten te leggen met andere groepen over Nederland, we moeten nog horen of we in de prijzen zijn gevallen…

Zondag alles opgeruimd en dit was tevens het eind van de Jota’15. Ik wil bij deze ook graag de zendamateurs, Dion en Vincent bedanken voor het toffe en vooral geslaagde kamp! Daarnaast wil ik Lemerij Verhuur bedanken voor het gebruiken van de hoogwerker tegen een zeer laag tarief :)!!

Groet,

De organisatie

Hier nog een korte video van de JOTA: