Welkom bij Scouting Hasselo

Scouting Hasselo
Jean Louis Pisuissestraat 46
7558 LS Hengelo
074-277 4530

Gorilla 2016

Geplaatst op 14 maart 2016 door Dennis de Jong

Yes! Afgelopen weekend was het dan eindelijk zover! Gorilla’16. Een kamp speciaal voor kader en scouts. Maar wat is het nu precies? Je hebt 2 ’teams’ de schijners en de lopers. Als loper is het de bedoeling dat je niet gezien wordt door de schijners en als schijner er is het de bedoeling de lopers te vinden. Maar het spectaculaire aan dit spel is dat het zich afspeelt in het buitengebied van Hengelo in de avond/nacht. Dus, oude donkere kleding aan, schmink op en goede loop schoenen en zorgen dat je als loper niet gezien wordt. Even een korte gebeurtenis van afgelopen weekend:

“Ik liep met mijn groepje over het weiland heen, het was stil en zagen geen schijners, we overlegde wat ons plan was en liepen rustig door. BOEM! Grote lichten gingen aan en ik rende zo snel mogelijk dieper het weiland in, 1 iemand kwam mij achterna met zaklamp dus ik ging liggen zodat ze mij niet meer konden zien, maar ze kwamen steeds dichterbij. Ik stond op, rende door en kwam bij een bomen rij aan, ik verstopte mij hierin en had goed zicht op de schijners maar niet op mijn groepsgenoten.. Ik liep terug naar een grasveldje waar een auto stond, ik wachtte hier op mijn groepje. 1 voor 1 kwamen ze eraan, maar wat ik niet wist is dat de auto van de schijners waren. Toen we bijna compleet waren, kwamen de schijners eraan om in de auto te stappen. 4 meter van ons vandaan waar wij in het hoge gras lagen, te wachten tot ze weg gingen.”

Door het typen van dit verhaal heb ik alweer zijn gorilla’17.

Groeten,

De man die 0 keer afgeschenen is

test