Informatie Bevers

De website voor alle
Bevernieuwtjes

Zomerkamp 2017

Geplaatst op 23 juli 2017 door Thymo van Beers

Om de zomer goed te beginnen zijn de bevers vorig weekend op kamp geweest.

Voor de verandering eens een keertje niet in een blokhut maar op een echte boerencamping.
Op de trampoline in de schuur, spelen in het speelbos, crossen op de skelters, waterspelletjes bij het Hulsbeek, ijsjes, mooi weer, patat a là scouting, s’mores, verhaaltjes rond het kampvuur, beverbrood als ontbijt, de boerderijpoes, kippen, paarden en een varken, twister en slapen in een tent!

Kortom: een meer dan geslaagd kamp!

Foto’s van dit mooie weekend kun je hier en hier terugkijken.

Rest ons namens de leiding niks anders dan jullie een hele fijne zomervakantie te wensen! Hopelijk zijn jullie dan allemaal genoeg uitgerust om 9 september weer fris van start te gaan met een nieuwe beveropkomst.Eerste opkomst

Geplaatst op 24 september 2016 door Thymo van Beers

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we met de Bevers weer de eerste opkomst gedraaid!

Enkele enthousiaste kinderen die van ons gehoord hadden via de verschillende activiteiten die laatst georganiseerd zijn stonden te springen voor de blokhut vanochtend om een kijkje te nemen.
Na de opening heeft Marieke een verhaaltje uit het Bever Kompas voorgelezen en daarna zijn we naar buiten gegaan om spelletjes te doen. Het eerste spel was verstoppertje. Vervolgens hebben we ‘tik tik wie ben ik’ gespeeld. Dat was heel moeilijk omdat iedereen super rare stemmetjes op kon zetten. Na wat ranja hebben we nog fop bal gespeeld waarna iedereen een tekening van zichzelf heeft gemaakt. Zo kon iedereen wat vertellen over zichzelf. Hierna hadden we nog tijd voor een kort spelletje mikado, helaas was de tijd al weer voorbij gevlogen en moesten we alweer sluiten.

Wij vonden het een geslaagde opkomst en zien uit naar de rest van het seizoen!
Hopelijk tot volgende week allemaal!

Groetjes van de beverleiding.


Beverzomerkamp 2015: Op avontuur met koning Arthur en Merlijn!

Geplaatst op 19 augustus 2015 door Marieke Groot Zevert

bzk7De zomer zat voor de bevers vol met avontuur!

Ze zijn namelijk op zomerkamp gegaan naar Bentelo. En daar kregen ze  bezoek van koning Arthur die met zijn goede vriend Merlijn de tovernaar op een zoektocht was naar de verloren amuletten

De bevers wilden erg graag helpen met het terugvinden van deze belangrijke amuletten.Door echte ridderlijke opdrachten uit te voeren als zwaardtillen voor de kracht; een parcour rennen voor snelheid en of toverdrankjes brouwen voor de sluwheid lieten de bevers zien dat ze superridders waren van de ronde tafel en dat ze de verloren amuletten dubbel en dwars terugverdiend hadden. Hier waren Arthur en Merlijn erg blij mee want dan konden zij weer verder met hun queeste op weg naar Engeland.

Tussendoor hebben we natuurlijk ook andere leuke dingen gedaan zoals hutten bouwen en marshmallows smikkelen bij het kampvuur.  Benieuwd naar de foto’s? Klik dan hier!


Beverovernachting 2015

Geplaatst op 30 maart 2015 door Thymo van Beers

Van 21 tot 22 maart was het feest op de blokhut. De bevers mochten op kamp naar Hotsjietonia. Samen met Keet Kleur hebben ze een mooi kunstwerk geschilderd, met rozemarijn is er gekookt en Bas Bos heeft de dropping geregeld. Bij terugkomst was er nog kampvuur ook! De volgende dag was er een vossenjacht met alle bewoners van Hotsjietonia en het kamp werd afgesloten met leuke spelletjes. Helaas was het toen alweer tijd om door papa en mama te worden opgehaald. Het was zeker een geslaagd weekend.

 


Vriendjes en vriendinnetjes opkomst

Geplaatst op 26 februari 2015 door Thymo van Beers

Afgelopen zaterdag hadden we vriendjes en vriendinnetjes opkomst.
De bevers namen elk een vriend of vriendinnetje mee om een keer bij de opkomst te komen kijken.

Nadat we geopend hadden en iedereen aan elkaar voorgesteld was werd er een verhaal voorgelezen. Hierbij werden de themafiguren voorgesteld. Na het verhaal zijn we wezen buiten spelen.

Toen we weer terug naar binnen wilden gaan was er alleen een probleem. We waren de sleutels kwijt! We vonden een brief bij het hek waarin stond dat we stukjes van een kaart moesten zoeken om de sleutels weer te vinden.

Nu we de sleutel van het hek hadden terug gevonden moesten we natuurlijk ook de sleutels voor de deur hebben. Dit deden we met een smokkel spel waarbij er zilver klompjes naar Thymo moesten worden gesmokkeld. Maar je moest wel oppassen dat je niet door de tikkers getikt werd! Toen er eenmaal genoeg klompjes waren gesmokkeld kon er een nieuwe sleutel worden gemaakt.

Eindelijk kon de deur open. Nadat we wat hadden gedronken zijn we nog wezen ‘Levend Mijnen vegen’. Hierbij ligt er een raster van touw (het mijnenveld) op de grond waar de bevers doorheen moeten zien te komen zonder op een mijn te stappen. Eenmaal aan de overkant ontvingen we de derde en laatste sleutel waarmee we weer naar het beverlokaal konden om te sluiten.

Hier nog een foto van het levend mijnen vegen.

Hier nog een foto van het levend mijnen vegen.


Installatie

Geplaatst op 23 november 2014 door Thymo van Beers

Hallo lezers,

Vorige week hebben we de nieuwe bevers geïnstalleerd. Er werden 2 leiding en 4 bevers geïnstalleerd.

Namens de beverleiding wil ik Simone, Lisanne, Kean, Nadine, Lani en Davy feliciteren met hun installatie en welkom heten bij de groep.

Nadat we klaar waren met de installatie konden de ouders nog even koffie drinken en de bever gingen noch even buiten spelen om vervolgens marshmallows te kunnen maken boven het kampvuur.

Hier nog de foto’s van de installatie.Indianenopkomst!

Geplaatst op 30 mei 2014 door Thymo van Beers

Hey, Bevers!

Vandaag hadden we een indianenopkomst!                                                                   Allereerst hebben we natuurlijk even buitengespeeld. Jullie zijn echt goed in touwtje springen zeg! Daarna hebben we mooie indianentooien gemaakt. Toen we daarmee klaar waren gingen we buiten in de tipi’s spelen. Terwijl we aan het spelen waren werden we één voor één geschminkt door Lisa. Met die schmink en indianen tooien leken we op echte indianen!

We hebben nog een spel gedaan en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan.

image
image


We gaan op ruimtereis! – Bever ruimtekamp maart 2014

Geplaatst op 16 april 2014 door Thymo van Beers

Het bevervoorjaarskamp was een groot succes!!

We hebben een mooie ruimtereis gemaakt.
Nadat we vertrokken zijn met zijn allen naar de planeet Utopia kwamen we erachter dat de raket kapot gegaan was.
Dus er moesten nieuwe onderdelen gezocht worden.
We hebben met zijn allen brandstof gesmokkeld langs de aliens.
Onderdelen verdient met spellen en met de hulp van de proffessor die ons lichtgevende armbanden had gegeven en een schatkaart konden we zelfs in het donker onderdelen opsporen.
Ondertussen is er natuurlijk van alles te zien in het heelal.
Sterren, planeten, vallende sterren.
De bevers hebben zelfs de echte Jupiter in de hemel kunnen ontdekken.
En ook hebben een aantal van ons Mars en een vallende ster gezien.
Na een paar keer tussendoor proberen, konden we zondag ochtend eindelijk met alle verzamelde onderdelen weer terug vliegen naar de aarde. Oeffff.
Als we de bevers niet hadden gehad waren we nog steeds op Utopia geweest!!!!
En natuurlijk ook alle astronauten, Aliens, fotograven en andere hulp Bedankt!

De hele groep
Alle ruimte bevers!
Lekker ruimtepasta eten
En ook aan deze kant smullen van de ruimtepasta
En een ruimte film kijken hoort er natuurlijk ook bij. Met wall E zaten we goed in het thema