Welkom bij Scouting Hasselo

Scouting Hasselo
Jean Louis Pisuissestraat 46
7558 LS Hengelo
074-277 4530

Gorilla Expeditie 2014

Geplaatst op 11 maart 2014 door Niek Evers

Hoi Hoi,

Zaterdagavond 8 maart 2014 was het weer zover, de super gave Gorilla Expeditie 2014, georganiseerd door de Stam.

Na de nodige voorbereidingen kwamen de Scouts, de Explorers, de Gorilla’s (afschijners) en de Stam groep bestaande uit Rick, Bart, Ian, Maarten en Niek zaterdagavond om 18:30 bij de Forellenvijvers bij elkaar om er een te gekke avond van te maken! Nadat de matjes en de slaapzakken uitgerold waren, briefjes waren uitgedeeld gingen de Scouts en de Explorers op de fiets richting het verzamelpunt Frans op den Bult. Dirk en Pascal voegden zich hier ook bij de groep.

Ennnn toen was het eindelijk zover, het eerste groepje van de Scouts mocht starten! Met telkens een kwartiertje er tussen gingen alle groepen vervolgens naar het startpunt van de route om vanaf daar te beginnen. Gorilla Expeditie 2014 (hardcore verstoppertje) is begonnen! Zelf liep ik ook mee, en na wat ik heb meekregen was de tocht weer als vanouds. Sprintjes trekken, in de struiken springen voor de Gorilla’s of lekker met je gezicht in de gier, het hoort er ook dit jaar  weer allemaal weer bij! Om de Gorilla’s te pesten hadden de Explorers laserlampjes meegenomen en stuurde de Stam groep steeds foto’s naar de Gorilla’s van de plek waar ze op dat moment zaten. Daarbij kwam nog dat Rick en Bart de nodige telefoongesprekken voerden met Dirk en Pascal om ze lekker op te jagen, in plaats van zij ons.

Halverwege was er een drinkpost met warme chocolademelk (of koude voor de liefhebbers) wanneer de route zich vervolgde met onderweg nog een postkaart. Om 01:00 was het officieel afgelopen en verzamelde iedereen zich weer bij Frans op den Bult om terug te fietsen (of te rijden) richting de Forellenvijvers. Nog snel een kop soep en een broodje knakworst en toen (snel) naar bed om nog even te ouwehoeren den de nodige snoepvoorraad op te eten. Zondag morgen snel een ontbijtje en natuurlijk de prijsuitreiking!

  1. Explorers (voor de prijs) en de Stam (voor de eer)
  2. Scouts groep 1
  3. Scouts groep 2

Aan het eind ging iedereen vermoeid maar voldaan naar huis!

Kortom wat mij betreft een geslaagde Gorilla Expeditie 2014 en ik wil iedereen bedanken voor zijn of haar inzet!

Groeten namens de stam-groep,

Niek Evers