Informatie Stam

De website voor alle
Stamnieuwtjes

Stam| Lentekamp Brexbachtal

Geplaatst op 19 mei 2015 door Niek Evers

Hoi Hoi,

Eindelijk, het was weer eens zover, de Stam ging op kamp! Tijdens het weekend van Hemelvaart (14-17 mei) is de Stam op kamp geweest naar het mooie Brexbachtal in Duitsland. Brexbachtal ligt bij de stad Koblenz, iets ten zuiden van Keulen. De eerste dag was al snel om, met het opbouwen van het kampement, eten en gezelligheid in de fouragetent (het regende namelijk). Maar hey it’s all in the game! Zolang het maar gezellig is, en dat was het =). Op vrijdag zijn we de stad Koblenz wezen verkennen. Elke dag moet begonnen worden met een goed ontbijt, en in dit geval met lekkere tosties, gebakken in het kampvuur met onze mooie gietijzeren pannetjes.

P1180520

Nadat iedereen gevuld was zijn we richting Koblenz vertrokken. Koblenz is een mooie oude stad met veel geschiedenis. In de stad zelf hebben we ook gezorgd voor wat cadeautjes en slingers, Megan was immers zondag jarig :D. Vanzelfsprekend had ze dit helemaal niet door, zelfs niet toen we in dezelfde winkel als waarin zij stond, een cadeautje kochten =). S’avonds hebben we gebarbequet en de avond gezellig afgesloten met voetbal en een warm kampvuurtje =). Zaterdag hebben we een mooie maar korte wandeling naar Schloss Sayn en Burg Sayn gemaakt. Maar natuurlijk is het geen echt kamp (in mijn ogen) zonder een actieve activiteit te hebben gedaan. Dit kamp gingen we naar het Kletterwald Sayn. Dit is een soort van klimbos waar je in de boomtoppen verschillende parcoursen kunt volgen met verschillende obstakels en verschillende moeilijkheidsgraden. Dit klimbos is te vergelijken met Avatarz bij het Hulsbeek maar dan uitgebreider, erg gaaf.

P1180601

Naar een goede en lekkere hikebom was het alweer bijna 00:00. Het tijdstip dat Megan jarig was! Met slingers, cadeautjes en verjaardagsliedjes hebben we Megan toch een beetje jarig laten voelen =). Zondag was het kamp helaas alweer afgelopen, met taart en koffie als ontbijt, en het opruimen van ons kampement was het dan toch echt afgelopen. Een voorspoedige terugrit en het opruimen van het kampmateriaal betekent het einde van een zeer geslaagd en gezellig kamp. Thnx iedereen!

Klik hier voor meer foto’s van het kamp =).

Groetjes,
Niek

test