Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Broodjes bakken

Geplaatst op 19 juni 2021 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

gisteren hebben we met de welpen lekkere broodjes gebakken boven het vuur. Ook moesten de welpen een zo’n hoog mogelijke toren bouwen van vuilniszakken gevuld met water. Dit zorgde ook voor wat verkoeling met het warme weer. We hebben de opkomst afgesloten met iemand is hem niemand is hem.

Groetjes de welpenleiding

P.S. we gaan volgende week naar het hulsbeek. Voor meer informatie hierover is er een mail gestuurd.

Deze diashow vereist JavaScript.


Pionieren

Geplaatst op 13 juni 2021 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

vrijdag hebben we met de welpen een schommel gepionierd. De welpen hebben de driepoten van de schommel gemaakt en de leiding heeft de schommel afgemaakt zodat we ook nog konden schommelen. Toen de leiding de schommel af ging maken hebben de welpen 20 tellen in de jungle gedaan. Aan het eind van de opkomst was de schommel af en kon iedereen lekker schommelen op de zelfgemaakte schommel.
Dat was het alweer voor de opkomst.

Wij als leiding willen jullie eraan herinneren om uw zoon/dochter in te schrijven voor het zomerkamp. Als het goed is heeft u hier een mail overgekregen. Mocht dit niet het geval zijn laat dit dan even weten en dan sturen wij hem opnieuw.

Met vriendelijke groet,
de welpen leiding

Deze diashow vereist JavaScript.


Installatie en slagbal

Geplaatst op 4 juni 2021 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

vandaag hebben we de weer een aantal nieuwe leden officieel welkom mogen heten bij de welpen. Ook hebben we een nieuwe leiding officieel mogen toevoegen aan ons team. Wij feliciteren Ikki en de rest van de geïnstalleerde met hun installatie.
Na de installatie hebben we ook nog slagbal gedaan, zodat de welpen ook nog even die opgebouwde energie konden gebruiken. Ook hebben we nog tafelvoetbal gedaan voordat we al weer gingen sluiten.

Groeten,

de welpenleiding

Deze diashow vereist JavaScript.


Voorjaarskamp

Geplaatst op 30 mei 2021 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

dit weekend hebben we met de welpen een supergezellig voorjaarskamp gehad met superlekker weer. Zo hebben we op de eerste dag levend ganzenbord gedaan. Voor het avond eten mochten de welpen zelf kiezen wat ze wouden eten en moesten het zelf koken. Na het eten zijn de welpen gedropt en moesten ze zonder aanwijzingen proberen de weg terug te vinden naar de blokhut. Toen ze terugkwamen van deze dropping mochten de welpen uitrusten bij het vuur onder het genot van een lekkere kop warme chocolademelk en een leuke film.
Na een goede nachtrust hebben we een havenspel gedaan en nog met z’n allen gezellig geluncht. Na deze overheerlijke lunch was het kamp alweer voorbij en werden de welpen weer opgehaald.
Wij als leiding hebben erg van het kamp genoten en hopen dat alle welpen het ook leuk vonden. We zien jullie vrijdag weer bij de opkomst

Groetjes,

De welpenleiding

Deze diashow vereist JavaScript.


Levend bingo en knopen

Geplaatst op 22 mei 2021 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

vandaag hebben de welpen levend bingo gedaan. Naast het gewone spel bingo moesten ze bij elk nummer ook een voorwerp zoeken voordat de bingo compleet is. Dit bracht een gecontroleerde chaos met zelfs fietsen op tafels.
Ook hebben we de welpen vandaag uitleg gegeven in groepen over knopen. De meer ervaren welpen kregen uitleg over moeilijkere knopen en de nieuwe welpen kregen de basis knopen aangeleerd, zodat zij ook de volgende keer meer geavanceerde knopen kunnen leren. Dat was alles voor deze opkomst.
Volgende week hebben we voorjaarskamp en wij als leiding kijken hier al erg naar uit. We hopen zoveel mogelijk van jullie te zien. Hierdoor komt wel de opkomst van vrijdag te vervallen.

Groetjes de welpenleiding

 


Paaltjesvoetbal + insignes uitkiezen

Geplaatst op 11 december 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

Vandaag zijn we begonnen met paaltjes voetbal. Tijdens paaltjes voetbal hebben we insignes gekozen. Ik heb het natuur insigne uitgekozen. Na paaltjes voetbal hebben we gedronken. We hebben ook nog de verjaardag van Julian gevierd. Na het drinken hebben we flipperkast gedaan. Ik heb helaas niet gewonnen. Het was best moeilijk. Dat was al weer de opkomst.

Groetjes Bram, nest groen

p.s. volgende week hebben we kerstdiner dus begint de opkomst om 18:00 uur. Voor meer info kijk even op de mail.


Sinterklaas

Geplaatst op 5 december 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

gisteren hebben we met de welpen sinterklaas geholpen met de laatste voorbereidingen voor pakjesavond. De pieten hadden namelijk niet genoeg pepernoten gebakken. Daarom hebben we met z’n allen pepernoten gebakken, zodat er genoeg pepernoten zijn voor iedereen.
Ook hebben de welpen spellen gedaan om te testen of ze goed genoeg zijn om voor sinterklaas te mogen werken. Ze moesten proberen zoveel mogelijk cadeau’s in een ton gooien om te kijken of ze cadeau’s door de schoorsteen kunnen gooien en ze moesten proberen cadeau’s te pakken zonder geluid te maken. Na de spellen kwamen we erachter dat iedereen geschikt was om voor sinterklaas te werken.
Aan het eind van de opkomst toen we met z’n allen gezellig bij het kampvuur zaten werd er opeens een zak naar ons toe gegooid. In deze zak zat een plattegrond naar de locatie waar een zak met cadeautjes verstopt lag. Toen de zak was opgehaald waren we al weer aan het eind van de opkomst en kon iedereen naar huis met een leuk cadeau.

Groetjes,

de welpenleiding


Mister X

Geplaatst op 27 november 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

We hebben vandaag eerst Mister X gedaan. Er waren vier groepen en een moest zich verstoppen in de wijk en de andere groepen moesten deze groep proberen te vinden. Dat kon gedaan worden door hints. We hebben daarna levend steen papier schaar gedaan, maar je had een team en deed allemaal hetzelfde en als je won dan moest je het andere team tikken. Als je getikt was moest je bij het andere team.

Groetjes Sam, nest geel


Actieve opkomst

Geplaatst op 13 november 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

Vandaag zijn we begonnen met chinese muur. Daarna hebben we kat en muis gedaan. Vervolgens gingen we wat drinken en was Nick jarig. We hebben chips gekregen 😊 Daarna hebben we trefbal gedaan. Als je af werd gegooid moest je aan de buitenkant van de tegenstander gaan staan. En als je iemand had afgegooid mocht je weer naar je eigen veld. Als laatste hebben we nog flipperkast gedaan. Dat was het alweer.

Groetjes Thimo, nest groen


Croissantjes bakken

Geplaatst op 6 november 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

We zijn vandaag begonnen met een quiz. Daarbij heeft team 2 gewonnen. Nadat we de quiz hebben gedaan zijn we bij het kampvuur gaan zitten. Hier hebben we ook een croissantje gebakken. Deze was erg lekker. Daarna zijn we zit emmer bal gaan doen. Hierbij zijn er twee teams die op de grond zitten. Een persoon per team heeft een emmer en een persoon heeft een bal. Je moet de bal overgooien binnen je team en zo snel mogelijk de bal in de emmer krijgen. Het team dat het eerste de bal in de emmer heeft krijgt een punt. Na dit spel zijn we weer gaan sluiten.

Groetjes sven, nest rood