Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Hiketechnieken en spelletjes

Geplaatst op 13 september 2021 door Youri Apell

Hallo iedereen,

Vrijdag hebben we weer een leuke opkomst gehad. We zijn de opkomst begonnen door een potje dierenstratego te doen. Toen het begon met regenen zijn we allemaal naar de kampvuurkuil gegaan en de welpen hebben daar uitleg gekregen over verschillende hiketechnieken. Daarna hebben de welpen flipperkast gedaan en dweilhockey. De opkomst hebben we afgesloten met een potje 10 tellen in de rimboe.

Groetjes de welpenleiding

P.S. we gaan 25/26 september op groepsweekend. Jullie kunnen je t/m 19 september inschrijven. Voor meer informatie is er een mail gestuurd.

Deze diashow vereist JavaScript.


Theezakjes ruilspel

Geplaatst op 10 september 2021 door Youri Apell

Hallo allemaal,

Vorige week hebben we met de welpen het theezakjes ruilspel gedaan. De welpen zijn in groepjes de wijk doorgegaan om een theezakje te ruilen voor iets met een grotere waarde. En daarna zijn ze verdergegaan met het ding wat ze hebben gekregen om nog iets mooiers te krijgen. Uiteindelijk zijn er groepjes teruggekomen met bijvoorbeeld een strandstoel of een opgezette wezel. De opkomst hebben we afgesloten met een potje paaltjesvoetbal.

Groetjes de welpenleiding

Deze diashow vereist JavaScript.

 


Eerste opkomst

Geplaatst op 28 augustus 2021 door Youri Apell

Hallo allemaal,

Gisteren hebben de welpen weer de eerste opkomst na de zomervakantie gehad. We zijn de opkomst begonnen met een potje krantenmep, zodat iedereen weer de namen van de rest weet. Daarna hebben we slagbal gespeeld. Na het drinken hebben we de opkomst afgesloten door fruitmand te spelen.

Groetjes de welpenleiding

Deze diashow vereist JavaScript.
Hulsbeek

Geplaatst op 26 juni 2021 door Youri Apell

Hallo allemaal,

Gisteren zijn de welpen bij het hulsbeek geweest. Ookal was het niet super warm, gingen er toch een hoop welpen het water in. De welpen die niet wouden zwemmen hebben zich toch vermaakt in de speeltuin of in het klimbos. In het midden van de opkomst hebben we ook nog broodjes knakworst gegeten. Toen de welpen bijna naar huis gingen konden we ook nog een aantal luchtballonnen zien opstijgen.

Groetjes de welpenleiding

Deze diashow vereist JavaScript.


Broodjes bakken

Geplaatst op 19 juni 2021 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

gisteren hebben we met de welpen lekkere broodjes gebakken boven het vuur. Ook moesten de welpen een zo’n hoog mogelijke toren bouwen van vuilniszakken gevuld met water. Dit zorgde ook voor wat verkoeling met het warme weer. We hebben de opkomst afgesloten met iemand is hem niemand is hem.

Groetjes de welpenleiding

P.S. we gaan volgende week naar het hulsbeek. Voor meer informatie hierover is er een mail gestuurd.

Deze diashow vereist JavaScript.


Pionieren

Geplaatst op 13 juni 2021 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

vrijdag hebben we met de welpen een schommel gepionierd. De welpen hebben de driepoten van de schommel gemaakt en de leiding heeft de schommel afgemaakt zodat we ook nog konden schommelen. Toen de leiding de schommel af ging maken hebben de welpen 20 tellen in de jungle gedaan. Aan het eind van de opkomst was de schommel af en kon iedereen lekker schommelen op de zelfgemaakte schommel.
Dat was het alweer voor de opkomst.

Wij als leiding willen jullie eraan herinneren om uw zoon/dochter in te schrijven voor het zomerkamp. Als het goed is heeft u hier een mail overgekregen. Mocht dit niet het geval zijn laat dit dan even weten en dan sturen wij hem opnieuw.

Met vriendelijke groet,
de welpen leiding

Deze diashow vereist JavaScript.


Installatie en slagbal

Geplaatst op 4 juni 2021 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

vandaag hebben we de weer een aantal nieuwe leden officieel welkom mogen heten bij de welpen. Ook hebben we een nieuwe leiding officieel mogen toevoegen aan ons team. Wij feliciteren Ikki en de rest van de geïnstalleerde met hun installatie.
Na de installatie hebben we ook nog slagbal gedaan, zodat de welpen ook nog even die opgebouwde energie konden gebruiken. Ook hebben we nog tafelvoetbal gedaan voordat we al weer gingen sluiten.

Groeten,

de welpenleiding

Deze diashow vereist JavaScript.


Voorjaarskamp

Geplaatst op 30 mei 2021 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

dit weekend hebben we met de welpen een supergezellig voorjaarskamp gehad met superlekker weer. Zo hebben we op de eerste dag levend ganzenbord gedaan. Voor het avond eten mochten de welpen zelf kiezen wat ze wouden eten en moesten het zelf koken. Na het eten zijn de welpen gedropt en moesten ze zonder aanwijzingen proberen de weg terug te vinden naar de blokhut. Toen ze terugkwamen van deze dropping mochten de welpen uitrusten bij het vuur onder het genot van een lekkere kop warme chocolademelk en een leuke film.
Na een goede nachtrust hebben we een havenspel gedaan en nog met z’n allen gezellig geluncht. Na deze overheerlijke lunch was het kamp alweer voorbij en werden de welpen weer opgehaald.
Wij als leiding hebben erg van het kamp genoten en hopen dat alle welpen het ook leuk vonden. We zien jullie vrijdag weer bij de opkomst

Groetjes,

De welpenleiding

Deze diashow vereist JavaScript.