Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes


Mister X

Geplaatst op 27 april 2022 door Youri Apell

Beste mensen,

Er was vandaag een hele leuke opkomst. We gingen als eerst mr x spelen. Je werd dan in drie groepen verdeeld. Als de ene de andere andere groep vind dan ben je de mister x. In het begin kreeg je een spraakbericht en als er drieƫnhalve minuut over zijn krijg je een foto. En dan moet je ze zoeken. En daarna hebben we iets gedronken. En toen moesten we op de kleuter manier in een kring gaan zitten. En dat was leuk. Daarna hebben we buskruit gedaan. En dan gaat iemand de bal wegschoppen. En dan rennen de anderen weg. En als de zoeker de bal weer op zijn plek legt dan mag hij gaan zoeken. En de kinderen mogen de bal wegschoppen. Als er een keer wordt gefloten mag je de bal wegschoppen en als er twee keer wordt gefloten mag je niet wegschoppen en bij drie keer stopt het spel. En toen gignen we afsluiten. We vonden de opkomst leuk.

Groetjes Luna, Tijmen, Bram en Julian.


Pasen

Geplaatst op 19 april 2022 door Youri Apell

Hallo ouders

We zijn begonnen met dat je een ei op een lepel moest doen en dat je daarmee een parcourtje moest afleggen. Daarna hebben we dweilhockey gedaan. Je had twee dweilen en twee banken en je had een nummer en als je nummer werd opgenoemd in het verhaal moest je met de theedoek tegen de bank aan. Daarna had thimo zijn insigne gepresenteerd. Daarna hadden we de verjaardag gevierd van Elin. En toen hebben we paaseieren gezocht. En toen dierenstratego. Ik vond de opkomst leuk.

Groetjes Sam

P.S. vergeet niet uw kind in te schrijven voor het voorjaarskamp

Deze diashow vereist JavaScript.


Hike lopen

Geplaatst op 10 april 2022 door Youri Apell

Hallo allemaal,

Afgelopen vrijdag hebben de welpen een hike gelopen. Een mooi moment om de hike technieken die ze de week ervoor hebben geleerd te oefenen. Tijdens de hike was er ook een enkele post. Daar was de opdracht om een zo hoog mogelijke toren te stapelen met suikerklontjes in een minuut. Nadat de hike was afgelopen hebben we de opkomst afgesloten met een potje paaltjesvoetbal.

Groetjes de welpenleiding,

P.s. 30 April en 1 Mei hebben we het voorjaarskamp. Daardoor vervalt de opkomst op 29 april. Voor meer informatie heeft u een mail gehad.


Hiketechnieken leren

Geplaatst op 8 april 2022 door Youri Apell

Hallo

We hebben eerst geopent. Daarna hebben we nog tienbal gedaan. Je werd in twee teams gedeeld en je moest tien keer overgooien met je eigen team en dan had je een punt. Daarna Hollandse leeuwen. En toen gingen we de hike technieken doornemen. En daarna nog de insignes presenteren of een spelletje doen buiten. En toen gingen we sluiten. Ik vond de opkomst heel erg leuk.

Groetjes JasmijnInstallatie en insignes

Geplaatst op 15 maart 2022 door Youri Apell

Hallo ouders

Ik heb vandaag de opening gedaan en installatie. Dan kom er nieuwe kinderen bij de welpen. Daarna hebben we jagerbal gedaan. En na jagerbal hebben we Hollandse leeuwen gedaan. Daarna gingen we drinken. En daarna gingen we bezig met de insignes. Mijn insigne is leiding voor een dag. Ik vond de opkomst leuk, omdat er weer nieuwe welpen bij zijn en we hebben leuke spelletjes gedaan.

Groetjes Bram


Broodjes bakken

Geplaatst op 11 maart 2022 door Youri Apell

Hallo ouders,

Dit hebben we allemaal vandaag gedaan. We zetten het op een rijtje: We begonnen met levend kwartet. Het is gewoon kwartet maar dan moet je stelen en verdedigen. En er was een verdediger en drie andere mensen. En dan moet je proberen vier voorwerpen bij elkaar te krijgen. En toen gingen we broodjes bakken. Daarna hebben we dierenstratego gedaan. Ik vond de opkomst wel leuk.

Groetjes Sven

Deze diashow vereist JavaScript.


Pionieren

Geplaatst op 15 februari 2022 door Youri Apell

Hallo

We gingen eerst knopen maken. We hebben een brug geknoopt. We gingen een driepoot maken. En ook een loopplank. Daarna hebben we buskruit gedaan. En toen mochten we op de brug lopen. Ik vond het een leuke opkomst.

Groetjes Sam

Deze diashow vereist JavaScript.


De berenspelen

Geplaatst op 29 januari 2022 door Youri Apell

Hallo mensen

We hebben de berenspelen gedaan. Als eerste hadden we beren en slangen gespeeld. Dat ging best wel goed. Daarna hebben we red de berenjongen gedaan. Er waren een aantal beren die moeten een aantal pionnen beschermen. En er waren jagers die de pionnen van de ene naar de andere kant moesten brengen. De beren moesten op handen en voeten lopen. Daarna hebben we twintig tellen in de rimboe gedaan. En daarna hebben we een knuffelbeer moeten zoeken.

Ik vond het best wel leuk.

Groetjes Thimo