Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Laatste opkomst

Geplaatst op 27 juni 2020 door Kevin van Beers

Dag dames en heren,

Vandaag hadden we met de welpen alweer de laatste opkomst van het seizoen. Om dit best wel rare seizoen toch nog een beetje leuk af te sluiten zijn we wat eerder begonnen dan normaal. Hierdoor konden we eerst met z’n allen een paar lekkere broodjes knakworst eten voordat we met z’n allen op de fiets stapten en naar het bos toe gingen.
Na een korte fietstocht kwamen we aan in het bos. We zijn toen eerst begonnen met het spel Boer en piloot. Na het spel hebben we wat gedronken, want het was best warm. Daarna hebben we boomtikkertje gedaan. Vervolgens hebben we afgesloten met een potje dierenstratego. Tijdens het spel kwam er ook nog even een pad kijken naar wat we aan het doen waren. En natuurlijk waren de welpen ook wel geïnteresseerd in deze pad. Na het spel gingen we weer terug. Na de fietstocht kwamen de welpen veilig, maar uitgeput terug.

Check thuis even op teken. Controleer vooral op warme plekken, zoals achter de oren en bij de oksels. Ook willen wij jullie eraan herinneren dat als u uw kind nog niet heeft ingeschreven voor het zomerkamp, dat u hier nog tot uiterlijk 12 juli voor heeft.

Wij als leiding kijken nu al uit naar het zomerkamp en hopen natuurlijk zoveel mogelijk welpen bij het zomerkamp weer te zien. Wij wensen jullie allen een fijne vakantie toe.

M.v.g.

Het welpenteam


Pionieren

Geplaatst op 6 maart 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

We begonnen vandaag met knopen. We hebben de platte knoop en de mastworp gedaan. Daarna gingen we een schommel bouwen. Ik heb hier ook nog op geschommeld. Toen hebben nog wat presentaties gehad van insignes. Ik vond de opkomst erg leuk.

Groetjes Jasmijn, nest geel


Presentaties insignes

Geplaatst op 28 februari 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

Vandaag hebben ik en de andere welpen onze insignes gepresenteerd. Ik deed mijn presentatie over het insigne sport. Ik heb een quiz gepresenteerd met tien vragen. En ik heb verteld wat de regels zijn van verspringen. Ook heb ik laten zien wat de vlag en de naam van mijn team zijn. Mijn team heet de Coolboys. En ik heb de ringen van de olympische spelen getekend. De andere presentaties vond ik ook goed. De popsok van Thijmen vond ik leuk.
We zijn de opkomst geëindigd met dweilhockey. Dat was ook wel leuk.

Groetjes,
Job, nest rood

 

 

 


Knutselen+spelletjes

Geplaatst op 6 december 2019 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,
Vandaag hebben we eerst stand-in-de-bal gedaan. Dat was best leuk. En daarna hebben we geknutseld. We hebben een waxinelichthouder gemaakt. Dat was ook wel leuk. Ook heb ik een kaart gemaakt. En daarna hebben we weerwolven van Wakkerdam gedaan. Ik was een weerwolf en dat had niemand door in het begin. Dit was het alweer. Ik vond het een superleuke opkomst 😊

Doei,

Jinte, nest Geel


Sinterklaasopkomst

Geplaatst op 29 november 2019 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,
Vandaag hebben we een brief gevonden waarin stond dat we sinterklaas en zijn pieten moesten helpen, want de twee pieten die de cadeautjes voor de welpen kwamen brengen werden afgeleid en zijn toen de zakken verloren. De welpen moesten helpen met het vinden van deze zakken, maar eerst moesten we ze wel een beetje trainen om de zakken onopgemerkt te zoeken, want stel je voor dat iemand anders de zakken eerst vindt. Toen de welpen goed getraind waren konden ze de zakken gaan zoeken. Na een tijdje kwamen ze terug met niet één, maar twee zakken met cadeaus. De welpen wouden deze cadeaus z.s.m. openen, maar eerst hadden we nog twee jarigen in ons midden. Nadat we gezongen hadden konden de cadeaus eindelijk open en zagen de welpen een leuk cadeau, een geheimschriftpen. Om daarna te kijken of de welpen echt geschikt waren om piet te worden gingen we nog een estafette pakketjes gooien doen. Hieruit bleek dat alle welpen geschikt waren om piet te worden. Na deze estafette gingen we alweer sluiten.

M.v.g.
de welpenleiding


Eerste opkomst van het seizoen

Geplaatst op 27 september 2019 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

Vandaag zijn we begonnen met krantenmeppen, omdat we dan iedereens naam konden leren. Daarna gingen we flipperkast doen. Toen hebben we wat gedronken. Daarna gingen we trefbal doen. Toen waren we alweer klaar.

Groetjes Thijmen, nest Blauw.


Pionier opkomst

Geplaatst op 22 juni 2019 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we met de welpen gepionierd. We hebben een bouwwerk gemaakt waar we een zeil overheen konden hangen zodat het kon functioneren als een net. De welpen hebben geleerd hoe ze een driepoot, de basis van elk bouwwerk, moeten knopen. Hierdoor kunnen we nu met de welpen leuke bouwwerken zoals deze, maar ook vele andere maken.
Nadat we klaar waren met het in elkaar zetten van dit bouwwerk hebben we ‘blind volleybal’ gespeeld. Dit is gewoon volleybal, maar omdat we een zeil in het midden hangen als net konden de kinderen niet zien waar de tegenstander de bal in het veld ging gooien. Dit zorgde ervoor dat ze goed moesten opletten.
Nadat we dit spel gespeeld hadden gingen we ons mooie bouwwerk weer afbreken en alle spullen netjes opruimen.
Toen we alles netjes opgeruimd hadden was de opkomst alweer voorbij.

Volgende week vrijdag is er geen opkomst aangezien op zaterdag de Jungledag is. We hopen zoveel mogelijk kinderen hier te zien. Wil uw zoon/dochter mee naar de Jungledag, maar heeft u haar nog niet gedaan. Dan kunt u uw zoon/dochter nog voor maandag 24 juni aanmelden via een mailtje naar een mailtje.

Groeten,

De welpenleiding


Spelletjes opkomst

Geplaatst op 17 mei 2019 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

We hebben vandaag dweilhockey gedaan. Je hebt twee bezems en één theedoek. Je hebt twee teams. En aan elke kant heeft ieder teamlid een verschillend getal. De leiding vertelde een verhaal en als jouw getal in het verhaal voorkwam, dan moest je met de bezem proberen de theedoek tegen de tegenstanders bank aan te krijgen. Het was leuk 😊 Daarna hebben we nog spelletjes gedaan. Ook hebben we nog buskruit gedaan. Dat was ook leuk.

Groetjes Jinte, nest paars


Bingo + Paaltjesvoetbal

Geplaatst op 12 april 2019 door Thymo van Beers

Hallo allemaal,

Vandaag zijn we begonnen met paaltjesvoetbal. Daarna hebben we bingo gedaan. Ik heb met bingo helaas niks gewonnen. Hierna gingen we nog flipperkast doen. Dit was leuk.

Groetjes Charien, nest geel


Ruilspel

Geplaatst op 29 maart 2019 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we buskruit gedaan. Ik vond dit wel leuk. Daarna hebben we het ruilspel gedaan. We moesten van een thee zakje naar iets groters of waardevoller ruilen. Wij hadden een pot pindakaas, een zak chips en mikado. Toen hebben we flipperkast gedaan.

Groetjes Chris, nest rood