Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Paaltjesvoetbal + insignes uitkiezen

Geplaatst op 11 december 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

Vandaag zijn we begonnen met paaltjes voetbal. Tijdens paaltjes voetbal hebben we insignes gekozen. Ik heb het natuur insigne uitgekozen. Na paaltjes voetbal hebben we gedronken. We hebben ook nog de verjaardag van Julian gevierd. Na het drinken hebben we flipperkast gedaan. Ik heb helaas niet gewonnen. Het was best moeilijk. Dat was al weer de opkomst.

Groetjes Bram, nest groen

p.s. volgende week hebben we kerstdiner dus begint de opkomst om 18:00 uur. Voor meer info kijk even op de mail.


Sinterklaas

Geplaatst op 5 december 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

gisteren hebben we met de welpen sinterklaas geholpen met de laatste voorbereidingen voor pakjesavond. De pieten hadden namelijk niet genoeg pepernoten gebakken. Daarom hebben we met z’n allen pepernoten gebakken, zodat er genoeg pepernoten zijn voor iedereen.
Ook hebben de welpen spellen gedaan om te testen of ze goed genoeg zijn om voor sinterklaas te mogen werken. Ze moesten proberen zoveel mogelijk cadeau’s in een ton gooien om te kijken of ze cadeau’s door de schoorsteen kunnen gooien en ze moesten proberen cadeau’s te pakken zonder geluid te maken. Na de spellen kwamen we erachter dat iedereen geschikt was om voor sinterklaas te werken.
Aan het eind van de opkomst toen we met z’n allen gezellig bij het kampvuur zaten werd er opeens een zak naar ons toe gegooid. In deze zak zat een plattegrond naar de locatie waar een zak met cadeautjes verstopt lag. Toen de zak was opgehaald waren we al weer aan het eind van de opkomst en kon iedereen naar huis met een leuk cadeau.

Groetjes,

de welpenleiding


Mister X

Geplaatst op 27 november 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

We hebben vandaag eerst Mister X gedaan. Er waren vier groepen en een moest zich verstoppen in de wijk en de andere groepen moesten deze groep proberen te vinden. Dat kon gedaan worden door hints. We hebben daarna levend steen papier schaar gedaan, maar je had een team en deed allemaal hetzelfde en als je won dan moest je het andere team tikken. Als je getikt was moest je bij het andere team.

Groetjes Sam, nest geel


Actieve opkomst

Geplaatst op 13 november 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

Vandaag zijn we begonnen met chinese muur. Daarna hebben we kat en muis gedaan. Vervolgens gingen we wat drinken en was Nick jarig. We hebben chips gekregen 😊 Daarna hebben we trefbal gedaan. Als je af werd gegooid moest je aan de buitenkant van de tegenstander gaan staan. En als je iemand had afgegooid mocht je weer naar je eigen veld. Als laatste hebben we nog flipperkast gedaan. Dat was het alweer.

Groetjes Thimo, nest groen


Croissantjes bakken

Geplaatst op 6 november 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,

We zijn vandaag begonnen met een quiz. Daarbij heeft team 2 gewonnen. Nadat we de quiz hebben gedaan zijn we bij het kampvuur gaan zitten. Hier hebben we ook een croissantje gebakken. Deze was erg lekker. Daarna zijn we zit emmer bal gaan doen. Hierbij zijn er twee teams die op de grond zitten. Een persoon per team heeft een emmer en een persoon heeft een bal. Je moet de bal overgooien binnen je team en zo snel mogelijk de bal in de emmer krijgen. Het team dat het eerste de bal in de emmer heeft krijgt een punt. Na dit spel zijn we weer gaan sluiten.

Groetjes sven, nest rood


Flamegame

Geplaatst op 28 augustus 2020 door Kevin van Beers

Hallo allemaal,
Vandaag zijn we begonnen met flamegame. Wij moesten met ons team een vuur maken om een touw door te branden. Daarna hebben we marshmallows geroosterd. We hebben dierenstratego gedaan, maar het ging hard regenen, dus hebben we zaalvoetbal gedaan en gingen we raadsels oplossen.
Groetjes Luca


Eerste opkomst na de vakantie

Geplaatst op 21 augustus 2020 door Thymo van Beers

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we een potje slagbal gedaan. Er zijn twee teams, eentje staat in het veld en de ander slaat de bal. De veldpartij vangt de bal en gooit naar de brander. Als je die vangt is de gene die rent af en dan hebben ze een uitje. Mijn team (team 2) heeft gewonnen.
Daarna hebben we iemand is hem niemand is hem gedaan. Dat is een soort tik spel met een bal, zelf heb ik niet zo veel mensen afgegooid maar ik heb er wel een heleboel ontweken. Toen hebben we nog buskruit gedaan. Een iemand moeten buten die de mensen zoekt. Als er heel veel mensen af zijn moeten de verstoppers proberen de bal weg te trappen. De mensen die af zijn mogen dan weer mee doen.

Toen was de opkomst al weer voorbij, ik vond de spelletjes leuk.

Groetjes,
Gideon