Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Zomerkamp 2010 Middeleeuwen

Geplaatst op 29 september 2010 door Rutger Mollink

Vandaag is het weer zo ver: we gaan op zomerkamp!
We zullen proberen om hier elke dag wat foto’s en een verhaaltje van te plaatsen.
De foto’s zijn per dag hieronder te vinden:

Zaterdag
(Foto’s: zaterdag)

Vandaag is het dan echt begonnen: Het Estazomerkamp 2010. Dit jaar zijn we ergens in de Middeleeuwen in de bossen van Losser beland: het land van Fenn.
Nadat alle bedden eindelijk lagen en de ouders waren uitgezwaaid. Was het tijd om de omgeving te verkennen. We hebben hier namelijk een heel mooi bos met een grote zandvlakte en een grote uitkijktoren waar je supermooi in kunt spelen!
Maar van al dat spelen krijg je natuurlijk honger en gelukkig had de leiding voor ons avondeten gezorgd: gebakken aardappeltjes met sla, een worst een heerlijk toetje. Na de afwas mochten we weer vrij spelen en toen hebben we een brief gevonden van Prinses Valentine, de prinses van het land van Fenn.
Daarna kwam ze ons zelf vertellen waarom ze onze hulp nodig heeft. Haar vader, koning Floris, kon namelijk niet meer lachen omdat zij hem niet kan opvolgen. Ze had er al van alles aan gedaan om hem aan het lachen te krijgen maar het lukte niet.
Maar gelukkig had Floris er zelf een oplossing voor: een groepje esta’s kan hem opvolgen om het land te regeren. Maar dat gaat niet voor niets: alleen het beste groepje kan hem opvolgen dus daarvoor moeten we deze week punten verdienen.
’s Avonds hadden we nog een kampvuur en toen gingen we moe maar voldaan naar bed.

Zondag
(Foto’s: zondag)

Nadat we waren opgestaan en onze slaapplaatsen hadden gefatsoeneerd konden we dan eindelijk beginnen aan het ontbijt.
Hierna mochten nog even vrij spelen (natuurlijk na de afwas te hebben gedaan) in het bos en daar vonden we een brief van koning Floris.
Daar stond in dat als we zijn land willen gaan besturen we natuurlijk wel moeten weten hoe het er uit ziet: daarom gingen we vandaag op verkenningstocht.
We gingen een hike lopen die zelfs door Duitsland kwam!
Toen we terugkwamen van de hike kregen we als kado van de koning een t-shirt met het logo van het land van Fenn die we mogen inkleuren. De rest van de middag hebben we nog spelletjes gedaan, we zijn nog naar de uitkijktoren geweest en we hebben hutten gebouwd.
Jammer genoeg ging het aan het eind van de middag regenen (nu hadden wij daar niet zo veel last van want we konden binnen nog genoeg spelletjes doen maar de tenten van de leiding werden wel een beetje nat…).
Na het eten (macaroni) hebben we nog spelletjes gespeeld en omdat het bleef regenen gingen we een film kijken.
Hiermee kwam er ook alweer bijna een einde aan de tweede dag van ons kamp, want na de film moesten we naar bed en (na nog even te schijnen met onze zaklampen) gaan slapen.

Maandag
(Foto’s: maandag)

Hallo allemaal

Bij het ontbijt kregen we van koning Floris te horen dat we op bezoek gaan bij zijn broer in Duitsland: graaf Bart Bentheim.
We kregen vandaag gezelschap van twee “oude” bekenden: Ikki en Dagmar, het was heel leuk om ze weer eens een keertje te zien!
In Duitsland hebben het kasteel van Bart bezichtigd, we kregen zelfs een rondleiding van een echte gids. We hebben kanonnen, torens, kerkers, kanonskogels, harnassen en nog veel meer gezien.
Weer teruggekomen bij de blokhut hadden we nog even tijd om in de logboeken te schrijven en te spelen in het bos voordat we gingen eten. Maar hoezeer de leiding ook z’n best had gedaan, niet iedereen kon vandaag de (nasi)kookkunsten waarderen….. Maar gelukkig hadden we wel een lekker toetje.
’s Avonds stond er dit keer geen film of kampvuur op het programma maar een echt nachtspel: Het olielampensluipspel. Dit was superleuk maar soms ook een beetje eng omdat we nog bezoek kregen van een wit wief.
Toen we waren uitgeslopen moesten we onze tanden poetsen en naar bed, en zo kwam er ook aan deze dag weer een eind.

Groetjes,
De esta’s

Uitspraken van vandaag:
Leiding: stop je je broek even in je blouse?
Kevin: Waarom staat er loser op ons t-shirt? (=Losser)
Sam B.: Alles wordt in China gemaakt, kijk maar in je pet: Maad in China.
Esta vanaf de toren van het kasteel: Kijk een vulkaan! (Het leek er wel een beetje op maar het was de koeltoren van de kerncentrale in Lingen)
Cas: Maar hoe moet je lopen als je twee voeten aan de grond moet houden? (Van de gids mochten we nergens op klimmen)
Hidde: Je mag mijn bril niet stelen: die is uniek!
Leon: Bagheera verkleed als vrouw is echt te eng!

Dinsdag
(Foto’s: dinsdag)

Om bij te komen van een vermoeiende dag moet er natuurlijk wel lang uitgeslapen worden, dus dat is waar we vandaag de dag mee begonnen. Na heerlijk te hebben geslapen begonnen we vandaag de dag met ontbijten en daarna, omdat het toch een beetje een troepje was moest de slaapzaal nog opgeruimd worden. Gelukkig stond er na dit niet zo leuke klusje wel iets heel leuks op het programma: iedereen mocht een briefkaart naar huis sturen.
Aan huis denkend werd het warme bed thuis (en mama en papa natuurlijk ook) toch wel erg gemist dus, maar het kamp is toch al over de helft en toch ook wel supertof! Want het middagprogramma was vandaag zwemmen, en dat mag natuurlijk niet gemist worden! Een mooie lange donkere glijbaan met lichtjes en veel bochten, een Turks stoombad en een speelkussen stonden in het zwembad van Losser op ons te wachten, dus pakten we ons stalen ros en trotseerden weer en wind om een leuke middag te hebben in het zwembad. Terug op de blokhut mocht er nog even vrij gespeeld worden, waarna we ons op het eten stortten: PATAT! Iedereen at een heel groot bord vol op, want van zwemmen krijg je honger. Het avondprogramma was vanwege het weer naar binnen verplaatst. We hebben een film gekeken over ridders en jonkvrouwen, die erg spannend was, maar gelukkig goed eindigde!
Na zo’n vermoeiende dag gaat het wassen/plassen/tandenpoetsen echt snel, want iedereen wil ineens graag naar bed. Welterusten!

Uitspraken van vandaag:
Kenu: Tja, je kunt niet alles hebben……Toch?
Eline: Nu ben ik de kluns kwijt.
Luc: We hebben het alweer goed gemaakt, en ik weet zeker dat als je diep in zijn hart kijkt je ziet dat hij me ook wel heel aardig vind.

Woensdag
(Foto’s: woensdag, zeskamp en bonte avond (met filmpjes!))

Donderdag
(Foto’s: donderdag, Groepsfoto’s)

test