Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpen | 16-17 maart 2013 – Thema-overnachting “Griekenland”

Geplaatst op 18 maart 2013 door Jort Mentink

Hallo allemaal,

4-IMG_4716deze keer een verslag geschreven door de leiding in plaats van een van de kinderen. Het was eindelijk tijd voor onze thema-overnachting! Voor de leiding om te testen of ze dat al (of nog…) aankunnen, maar voor de Welpen zelf ook alvast een test voor het zomerkamp over een paar maanden. Deze overnachting stond in het teken van Griekenland.

1-IMG_4697Allereerst onze eigen vorm van een Olympisch toernooi. Een van de uitdagingen was het opbouwen van een vuur (zonder het aan te steken).

Na het toernooi was het tijd voor de Griekse maaltijd: bifteki op een bedje van gyros met salade en gebakken aardappelschijfjes. Dit alles flink overgoten met tzatziki. Dit hebben de ouders zondag vast gemerkt. Wij als leiding in ieder geval wel 🙂2-IMG_4701
3-IMG_4704Op de foto hieronder wederom te zien dat de Welpen wel degelijk kunnen afwassen. Het was best een bende na koken voor 20 personen 🙂
Na het eten werden de Welpen gedropt voor een lekker stukje wandelen op ‘onbekend’ terrein. Maar goed dat er ook een leiding meeliep, anders waren we nu nog aan het zoeken geweest!

 

 

 

 

Daarna was het tijd om naar bed te gaan. Dat lukte de leiding beter dan de Welpen, meer zeggen we er niet over.
5-IMG_4722
Zondagochtend was na het ontbijt de beurt aan Luc voor het afronden van zijn insigne Spelexpert. Hij heeft een heel uitgebreid levend ganzenbord gemaakt. Hieronder een foto van een van de spelkaarten en van een spel. Natuurlijk heeft hij zijn insigne gehaald!
6-IMG_4724
7-IMG_4728
Zo kwam een einde aan de thema-overnachting. Iedereen bedankt voor het leuke kamp!
Op naar het zomerkamp!

test