Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpen | Zomerkamp 2013 – Dag 3

Geplaatst op 14 augustus 2013 door Jort Mentink

Nadat de piraten uit de winterslaap ontwaakten (9:00 uur). Hebben we snel ontbeten en een LUPA gemaakt. De meeste kinderen wisten inmiddels wat een LUPA was, gelukkig maar 🙂
Na het ontbijt heeft iedereen zich klaar gemaakt om op hike te gaan. De welpen waren de avond van tevoren al voorbereid dat het een zware hike zou worden.
Alleen zagen de meesten er nog steeds niet erg uitgerust uit. Na een regenbui afgewacht te hebben is groep 1 om 11:15 vertrokken en groep 2 om 11:30.
De welpen gingen vol moed weg, en hadden er flink de vaart in. De eerste routetechniek was de bekende bolletje-pijltje route. Fietsend naar post 1 kwamen Oe en Bagheera de eerste groep tegen op post 1. Daar werd ons verteld dat groep 2 al verdwaald was, ja nu al!

Op post 1 hebben beide groepen door middel van pionierpalen kanonskogels verplaatst. Door middel van een kruispunten route en enige aanwijzingen hebben beide groepen de hike voortgezet richting post 2. Onderweg was het mooie landschap met hier en daar een berg te bewonderen rond het mooie Rijssen. Aangekomen op post 2 hebben beide groepen in de regen hun LUPA opgegeten. Dankzij het ontcijferen van het geheimschrift werd de vervolgroute duidelijk. Door hevige regenval is de opdracht, genaamd Schip aanmeren, overgeslagen. De welpen hadden enige moeite met het ontcijferen van het geheimschrift maar dankzij een paar tips en de nodige tijd kwam iedereen er toch maar weer uit. De rest van de tocht werd vervolgd met hier en daar een stevige bui. Maar niemand trok zich er wat van aan. Wat een bikkels zijn de welpen toch ook. Aangekomen op de blokhut had Ando al een lekker fruithapje gemaakt voor de broodnodige vitaminen. Na de heerlijke zelfgemaakte pannenkoeken van de moeder van Dennis de Jong waren onze magen weer gevuld, bedankt Renate! Na een turbo-afwas door de leiding en een lekker kampvuurtje zijn de welpen moe maar voldaan gaan slapen.

test