Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpen | Twents Voorjaarskamp

Geplaatst op 2 juni 2014 door Dennis Hiemstra

Hallo allemaal,

 

Afgelopen zaterdag 31 mei waren de welpen van Scouting Hasselo weer aanwezig op het Twents Voorjaarskamp .

We begonnen alweer vroeg te verzamelen , namelijk om 9 uur ’s ochtends op het Zuidkamp. Nadat we als één grote groep samen met de Bevers verzameld hadden , gingen we even een balletje trappen met de welpen.

 

Om 10 uur begon het dan echt , de grote opening ging van start. Het hele kamp stond dit weekend in het teken van Hollywood en het kamp heette dan ook TVK Studiooos.  De speciale gasten van het TVK opende het kamp door een lint door te knippen waarmee direct het startsein van het eerste deel van de dag gegeven was.  We begonnen met de activiteitenmarkt. Dit is een onderdeel waarbij de nesten en patrouilles zelf mogen kiezen in welke volgorde ze de spellen doen om punten te verdienen. We hebben dingen gedaan zoals geklommen in de klimtoren , boog geschoten , dansen op de dansmatten en een quizimage.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dit alles duurde tot  1 uur en rond die tijd stonde onze nesten tweede en vierde op de ranglijst.

image

Om 1 uur was het tijd voor de lunch. Nadat we alle drukke welpen en bevers van de stormbaan afgehaald hadden gingen we even een appel met een broodje en een krentenbol eten. Na een uurtje rustig zitten en pauze gingen de bevers naar huis en was het voor de welpen tijd voor het middagonderdeel : De hike!image

 

 

We hadden gekozen voor een mistery speurtocht en moesten vanaf het kampterrein zelf de route zien te vinden. Al gauw kwamen we erachter dat deze route door middel van lintjes uitgezet was. Deze mooie route eindigde bij de kinderboerderij waar we verschillende foto’s moesten maken om zo een verhaal uit te beelden. We hebben deze opdracht gedaan en
daarna was er natuurlijk nog even tijd over om in de mooie speeltuin van de kinderboerderij te spelen.image

 

Om 4 uur gingen we te voet weer terug naar het kampterrein . Toen we hier aankwamen moesten we nog snel onze laatste punten doorgeven en was het tijd voor de sprint naar het scorebord. Uiteindelijk zijn we 2e en 3geworden . Alweer een Topprestatie! De Jonge Woudlopers en The Movie Makers hebben goed hun best gedaan!

 

We hebben nu alweer zin in volgend jaar!

 

Voor meer informatie en foto’s :

Website Twents Voorjaarskamp     Facebook TVK

image

Met Filmachtige groeten,

De Welpenleiding.

 

 

 

 

 

 

test