Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpen| Zomerkamp Maandag

Geplaatst op 12 augustus 2014 door Niek Evers

Goedemorgen,

Het is maandag, tijd om er weer fris en fruitig voor de dag te komen. Dat dachten de Welpen zeker ook, ze waren al rond 07:30 wakker en ze slaagden er in om zelfs sommige leiding wakker te maken, een hele prestatie. Na het ontbijt hebben we van de postduif weer een brief van Robin Hood gekregen. Robin Hood probeert via de postduif stukken van de schatkaart te sturen om hem zo te kunnen bevrijden. Niemand weet nog hoe dat precies moet maar daar gaan we vast en zeker achter komen gedurende het kamp . De Welpen hebben in middels een hut gebouwd om zich voor de ridders te kunnen verbergen. Robin Hood geeft hierbij de tip om niet elke keer op dezelfde manier naar de hut te gaan, omdat de ridders van de Koning anders zo de hut kunnen vinden oppassen dus!

Robin is een ster in boogschieten en heeft ons gevraagd om de Welpen dit ook te leren, het hoort namelijk bij hun training. We zijn vandaag daarom ook begonnen met boogschieten. De Welpen kregen allemaal 9x keer de kans om met de pijl, de schietschijf te raken. Hier kregen ze punten voor om zo de training, aan het einde van de week te kunnen voltooien.

wpid-wp-1408010098109.jpeg

wpid-wp-1408009995747.jpeg

wpid-wp-1408009859219.jpeg

Na de lunch hebben de Welpen een beproeving van kracht en samenwerking gekregen. Ze moesten in teams de jutezak gevuld met zand, welke in het midden lag aan hun eigen kant over de streep trekken. Dit ging natuurlijk met de nodige moeite en leverde menig vieze broek op. Als avondeten hadden we lekkere pannenkoeken, welke zijn gebakken door de Erna (de moeder van OE). Deze pannenkoeken waren gevuld met appels, champignons met uit, appel, spek of gewoon een lekkere naturel pannenkoek. Natuurlijk mocht de stroop, poedersuiker en jam niet vergeten worden, dat was smullen! Erna nogmaals super bedankt!!

S `avonds hebben we nog fanatiek gevoetbald, zodat de Welpen welke meededen bekaf waren, precies goed dus! Op zo’n mooie dag als deze mocht een goede afsluiter natuurlijk niet ontbreken. We hebben de dag afgesloten met een mooi, groot maar vooral ook warm kampvuur. Bij het kampvuur hebben we Weerwolven van Wakkerdam gespeeld, liedjes gezongen en een paar lekkere warme marshmallows gemaakt waarna de Welpen vervolgens heerlijk zijn geslapen. Gezien de snelheid waarmee ze in slaap vielen hebben ze een geslaagde maar vermoeiende dag gehad, de sfeer zit er goed in!

Groetjes,

De Leiding

test