Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpen| Zomerkamp Dinsdag

Geplaatst op 13 augustus 2014 door Niek Evers

Goedemorgen,

Vanmorgen (dinsdag) hebben alle Welpen zowaar uitgeslapen, ze waren op zijn minst stil tot wij ze uit bed haalden. Gedurende het ontbijt kregen de Welpen weer een brief van Robin Hood. In deze brief stond weer een nieuw onderdeel van de training. Vandaag stond in de brief dat we een hike gingen lopen, deze hike testte de competenties van de welpen op het gebied van route technieken. In de brief stond ook dat ze moesten letten op opvallende dingen of mensen die ze gedurende hike tegen konden komen. Kwamen ze verdachte dingen en of mensen tegen, dan moeten ze dit melden zo snel mogelijk melden aan de leiding. Zo werd hun oplettendheid en scherpheid getest en dit kan goed gebruikt worden tijdens de eventuele bevrijding van Robin Hood.

Om 11:00 ging de hike voor de eerste groep van start en de twee andere groepen volgenden daarna met elke keer 10 minuten er tussen. De eerste route techniek begon simpel, dat was bolletje-pijltje. Nou zo simpel was deze niet, de eerst twee groepen zijn verkeerd gelopen waarna de derde groep deze twee groepen snel inhaalde. De hike ging namelijk ook op tijd, wie deze het eerste uit liep kreeg bonus punten. Op de eerste post lagen er 12 voorwerpen in het bos verstopt, welke de kinderen moesten zoeken en hier een verhaal bij moesten bedenken. Hier kwamen vele grappige verhalen uit. Als tweede moesten de Welpen met elk een voorwerp op de foto met op de achtergrond een toren. Het meest originele verhaal en de meest originele foto kregen ook bonuspunten. De volgende route techniek was een speciale routetechniek, namelijk een strippenkaart uitgesneden in een stuk hout. Hier stonden drie verschillende tekens op met elk een betekenis van rechtdoor, links- of rechtsaf. Op de tweede post had elke groep de uitdaging om het spel Twister 10 minuten vol te houden zonder te vallen, alleen dan kregen ze de volle punten. De meeste groepjes is dit gelukt, met daarbij hele lenige Welpen haha :).

Als avondeten hebben we een lekker broodje Gyros (Vegetarisch broodje voor de vegetarische Welpen) met gebakken aardappeltjes en een lekkere salade. Als avondspel hebben de Welpen de film Robin Hood gekeken op een beamer scherm bij het warme kampvuur. Een kop warme chocolademelk en een zakje chips mocht natuurlijk niet ontbreken, want dat maakt het natuurlijk helemaal af. Na de film zijn de Welpen heerlijk gaan slapen. Ze waren erg moe na het lopen van de hike, wat voor de leiding een goed teken is :).

Groetjes,
De Leiding

test