Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpen| Zomerkamp Woensdag

Geplaatst op 14 augustus 2014 door Niek Evers

Hey Hey,

Het is alweer woensdag! Wat gaat de tijd toch snel, als iedereen het zo leuk heeft als ons. Vandaag stonden de Welpen om 09:00 op en zijn heerlijk gaan ontbijten. We hebben vandaag weer een brief van Robin Hood per postduif gekregen. In deze brief stond dat Robin had ontdekt dat zijn bewakers elke keer het zelfde wachtrondje liepen, hij gaat dit rondje in de gaten houden om te kijken of er zwakke punten zijn. Deze zwakke punten kunnen de Welpen eventueel gebruiken om Robin Hood te helpen ontsnappen. Voor dat de Welpen hem kunnen helpen ontsnappen, moeten ze er eerst achter komen waar hij vastgehouden wordt. Gelukkig heeft Robin vandaag weer een stukje schatkaart kunnen meesturen. Gisteren kon hij dit stukje, dankzij de bewakers namelijk niet afmaken.

wpid-wp-1408014606833.jpeg

Voor vandaag heeft Robin Hood voor de Welpen iets leuks bedacht. Om de Welpen, na een paar lange dagen, weer fit te krijgen gaan we met zijn allen naar het zwembad. In het zwembad moeten de Welpen elk twee baantjes zwemmen om weer fit te worden om Robin Hood te kunnen bevrijden. Dat schijnt namelijk een hele uitdaging te worden. Na deze zware training hebben we ons met zijn allen nog een paar uurtjes in het zwembad vermaakt. Met een glijbaan, een warm bubbelbad, een koud waterbad, een stroomversnelling, een wedstrijd bad en een buitenbad is dit helemaal goed gekomen.

wpid-wp-1408012868821.jpeg

wpid-wp-1408012747890.jpeg

wpid-wp-1408012936296.jpeg

Nu we weer helemaal fit, fris en moe zijn kunnen we met zijn allen richting Lochem om eens wat lekkers te gaan eten. In Lochem zijn de Welpen in drie aparte groepen met elk twee man leiding op zoek gegaan naar wat eten. Elke Welp kregen ze een paar euro mee om te onderzoeken wat voor eten ze konden kopen voor dit bedrag. Na verschillende restaurants bezocht te hebben en gekeken te hebben naar prijzen zijn de Welpen er achter gekomen dat ze het beste naar de cafetaria konden gaan. Bij de cafetaria konden ze namelijk genoeg eten en nog een toetje nemen ook, een lekker ijsje!

wpid-wp-1408013419936.jpeg

Nadat iedereen uitgegeten was, is iedereen terug gefietst naar de blokhut en hebben de Welpen nog een geocache gelopen. Dit is een wandeltocht waarbij je met behulp van een gps de schat (cache) moet vinden. Tijdens deze tocht moeten er verschillende gps coördinaten worden ingevuld om zo de juiste route te vinden. De beide caches zijn helaas niet gevonden omdat één groep anders na zonsondergang over militair terrein moest (niet handig!) en de andere groep nog te ver moest lopen voor het tijdstip van de avond. Volgende keer beter!

Na deze erg vermoeiende dag zijn de Welpen als een blok in slaap gevallen, ze zaten namelijk al te knikkebollen in de eetzaal toen ze nog wat drinken kregen.

Groetjes,

De Leiding

test