Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpen| Zomerkamp Donderdag

Geplaatst op 15 augustus 2014 door Niek Evers

Goedemorgen,

Vandaag is het alweer onze laatste dag van het Zomerkamp! De tijd vliegt echt voorbij. De Welpen hebben vandaag lekker uitgeslapen tot 09:00 waarnaar wij ze zelfs wakker hebben moeten maken, volgens ons waren de Welpen moe??!??Tijdens het ontbijt hebben we weer een brief gekregen van Robin Hood. In deze brief stond dat de Welpen de samenwerking met elkaar moesten verbeteren, om zo Robin beter te kunnen bevrijden. Samenwerking is hierbij namelijk heel belangrijk om de ridders te slim af te zijn. Er zat helaas geen nieuw puzzelstukje bij waardoor de schatkaart nog niet compleet is!

De samenwerking wordt getest door middel van de Robin Hood spelen. De Robin Hood spelen bestaan uit drie onderdelen, namelijk een vuur maken, een boog maken en levend Mastermind. Ze moeten een vuur kunnen maken om warm te blijven, om dieren weg te jagen en om eten te kunnen koken. Met een boog kunnen de Welpen wild schieten en de ridders wegjagen. Met levend Mastermind wordt de kennis en vindingrijkheid getest. Elk onderdeel werd beoordeeld op snelheid en uitvoering, waardoor de desbetreffende groep meer of minder punten kreeg. Helaas werden we gestoord door hevige regenval waardoor we de halve middag binnen hebben moeten doorbrengen. We hadden nog een lekkere kop warme soep en wat brood zodat we niet op rantsoen moesten. Gelukkig konden we tussen de regenbuien door de Robin Hood spelen nog afmaken, het laatste onderdeel kon door de regen pas later in de avond worden gespeeld. Ter afsluiting van het kamp hebben we nog een groot kampvuur gemaakt en liedjes gezongen.

Maaaaaaaaaaarrrr wacht, er werd plotseling nog een brief gevonden door de Welpen met puzzelstukje erbij. In deze brief stond dat de Welpen Robin Hood moesten gaan bevrijden en met behulp van het laatste puzzelstukje was de kaart compleet!! Het was een spannende tocht in het donker om Robin Hood te bevrijden. Maar helaas eenmaal aangekomen bij de cel van Robin bleek dat hij al ontsnapt was!

wpid-wp-1408132340793.jpeg

Er lag een brief waarin stond dat hij al ontsnapt was maar dat de Welpen zijn schat moesten opgraven op 20 passen noord en 16 passen west van zijn gevangenis. Na even graven hebben de Welpen de kist gevonden, deze kist mochten ze helaas pas de volgende dag openmaken.

wpid-wp-1408132400632.jpeg

wpid-wp-1408132195069.jpeg

Terug gekomen op de blokhut zijn de Welpen snel gaan slapen, het was in middels al laat. Maaaarrrr wat is dit nou?? Bagheera is verdwenen, waar is hij gebleven! Hij kwam niet vlak daarna hijgend binnen met behulp van Oe en Rasja. Hij had namelijk de ridders weggelokt diep in het bos en was daarna verdwaald, Oe en Rasja hebben hem gelukkig gevonden. Nu de Welpen zeker weten dat de ridders niet in de buurt zijn konden ze lekker gaan slapen.

Tot morgen!

Groetjes.

De Leiding

test