Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Zomerkamp| De dag van de saloon en het postkantoor

Geplaatst op 14 augustus 2015 door Patrick Zwaaneveld

Howdy partners,

Vandaag was het de dag de saloon en het postkantoor. De wegen waren geblokkeerd door de indianen waardoor onze voorraad erg leeg was, want onze bevoorraader  kon dus ook niet bij ons komen om ons nieuwe broden te geven en broodbeleg. Toen zijn Jeff Milton en Bill Griffon naar het naastgelegen dorpje gegaan om wat brood te stelen voor de kinderen, zodat hun gewoon weer brood hadden. Na het ontbijt kwam onze postvrouw erachter dat een pakketje voor de welpen miste, deze moesten de welpen zien te vinden, door middel van een ren activiteit. Ze moesten in het bos opzoek naar papiertjes met vragen er op zoeken en dan de vragen beantwoorden, de antwoorden moesten ze bij de leiding inleveren, en voor elk goed antwoord kregen ze een letter, en als je alle letters had moest je kijken welk woord je kon maken met de letters. Als je het woord wist, had je het spel gewonnen, en dan wisten de welpen waar het pakketje nou was. Deze bleek ergens bij de kampvuurkuil te liggen. In het pakketje zat een klein cadeautje voor de welpen.

Na de lunch moesten de kinderen nog het probleem van de saloon oplossen, hiervoor moesten de kinderen een zeskamp doen. Ze moesten bijvoorbeeld een tipi bouwen, rooksignalen maken en nog wat dingen om te leren hoe indianen leven om ze zo makkelijker te verdrijven.

Na een heerlijke wrap gemaakt door Harrie Evers en Elize Koldenhof, hadden de kinderen de tijd voor vrijspelen. Toen het tijd was voor het kampvuur, kregen de kinderen de laatste puzzelstukken voor de plattegrond. Toen het hele bord compleet was, kwam het gekleurde vuur weer terug in Gibstone. De bewoners van Gibstone waren weer blij, want alle problemen waren verholpen.

Het was weer een spannende en leuke dag, en we zijn de kinderen dankbaar dat Gibstone is gered.

Groeten van jullie cipier, Buffalo Bill

DSC_9556 DSC_9600 IMG-20150813-WA0018

test