Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpenzomerkamp Dag 2

Geplaatst op 23 augustus 2016 door Patrick Zwaaneveld

Hallo lezers,

Vandaag was de eerste dag op het kamp. De avonturier ‘Troveis’ en onze ridders ‘Griffoen en Uriah’ zijn na een lange tocht langs de koning geweest om te onderzoeken of de geruchten over ons magische schild ‘Errebor’ waar waren. Dat schild brengt namelijk veel vreugde rijkdom en voorspoed in het koninkrijk Hasselonië. Na de lange tocht kwamen zij met het slechte nieuws dat ons magische schild kapot is gemaakt door de boze koning Walewijn. Deze koning heeft de stukken verspreid over het gehele land. Hij heeft het op ons mooie koninkrijk Hasselonië gemunt! Nu het schild kapot is, gaat er van alles mis en is iedereen minder gelukkig. Er is te weinig te eten voor de bewoners, veel mensen zijn werkloos en de schatkist raakt leeg. De magische kracht van het schild Errebor lijkt echt te verdwijnen uit het koninkrijk Hasselonië. 

We zijn eerst begonnen met een ontbijt. Daarna kwam Duna (Mang), onze schilden maker, dat we schilden gingen maken en schilderen. Deze schilden moeten ons beschermen tegen onze vijanden. Zij hebben het namelijk gemund op de losse stukken van het schild welke verspreid liggen over het koninkrijk. Deze schilden moesten natuurlijk wel de wapen kleuren van de kinderen krijgen. Nadat alle schilden waren geschilderd, hebben we ze ergens neergelegd waar ze even goed konden drogen. De kinderen hebben tijdens het drogen even lekker buiten kunnen spelen en het kampterrein verkent. Daarna was het tijd om even te lunchen.

IMG-20160823-WA0000

Na de lunch, zijn we er achter gekomen dat het hoognodig was om onze schatkist verder aan te vullen. Door middel van handel met de verschillende dorpen in het land hebben de kinderen de schatkist weer wat meer kunnen aanvullen. Na het slopende handeldrijven had iedereen heel veel honger. Gelukkig was het al weer tijd om te avondeten. Vanavond stond het broodje wereld beroemde broodje hamburger van Hasselonie op het programma, met als toegift echte huzaren en rundvlees salade.

IMG-20160822-WA0043

Nadat de kinderen de afwas hadden gedaan hadden ze weer vrij spel. Toen het een beetje begon te schemeren, zijn wij lekker rond het kampvuur gaan zitten en hebben we gezellig met zijn allen kampvuurliedjes gezongen. En jullie geloven het of niet, Noor en Amy vonden een stuk van Errebor terug! Wat een sloddervos is koning Walewijn toch en wat hebben wij een geluk! We voelen de magische krachten al iets terug keren en iedereen wordt al iets vrolijker. Hier moest natuurlijk op geproost worden met een lekkere beker ranja en een snoepje. Tijd om lekker naar bed te gaan, want ze hebben hun energie vandaag hard nodig. Maar daar morgen meer over.

Voor meerdere foto’s, klik hier.

Vele groeten vanuit Hasselonië,

Ridder Uriah (Baloe).

test