Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpenzomerkamp Dag 3

Geplaatst op 24 augustus 2016 door Patrick Zwaaneveld

Hallo lezers,

De ‘ridders & jonkvrouwen in opleiding’ zijn al super goed op weg om het koninkrijk Hasselonie te redden van de ondergang. Ze hebben schilden gemaakt om zichzelf te verdedigen tegen de ridders van koning Walewijn, De rijkdommen keren terug (het vullen van de schatkist) en de vreugde in het koninkrijk keert ook langzaam terug! Maarrrrr als de ‘ridders & jonkvrouwen in opleiding’ echt hun koning willen helpen mist er natuurlijk nog wel het een en ander. De wapenuitrusting is nog niet compleet, het koninkrijk is nog onbekend terrein, om zo maar iets te noemen. Zonder wapens en kennis van het land, kan natuurlijk niemand vechten tegen de sterke ridders van koning Walewijn. 

Vandaag zijn onze ‘ridders in opleiding’ eerst gewekt door middel van potten en pannen door de jonkvrouw ‘Rosafiere’ en schildenmaker ‘Duna’. Na een stevig ontbijt was het tijd om op pad te gaan. Troveis, Griffoen en Uriah hebben de kinderen een 100-jarige route gegeven door het koninkrijk. Dit was een verslag van een van de vele avonturen van de avonturier Troveis. Dit verslag was zo oud dat Troveis de hele nacht in de oude schimmige en volle kelders van het kasteel heeft moeten zoeken. Met deze oude bladzijden, gemaakt van perkament, kunnen de kinderen alles leren over de stoere bergen, prachtige rivieren en het mooie landschap van het koninkrijk Hasselonië.

Tijdens de route kwamen de jonge ridders & jonkvrouwen toevallig langs de werkplaats van de smid ´Muloc´. Daar hebben ze samen met hem hun eigen zwaard gemaakt. IMG-20160824-WA0051Waardoor ze zichzelf en het koninkrijk kunnen verdedigen tegen de vijand, koning Walewijn. Nu komen de kinderen steeds dichter bij om echte ridders te zijn en zorgen dat ons magische schild weer heel word.

Na de mooie avontuurlijke route door Hasselonie, hadden de kinderen natuurlijk reuze honger. Vandaag stonden de koninklijke pannenkoeken op het menu. Met keuze uit berenspek, paarden kaas of gewoon de traditionele naturel pannenkoek. Deze gingen er in als koek.

 

‘S avonds kregen we onverwacht bezoek van een onbekende reiziger. Uriah trok direct zijn zwaard om de reiziger tegen te houden, en de kinderen te beschermen. Na een spannend zwaardgevecht gaven beide ridders elkaar de hand want het waren oude bekenden.IMG-20160824-WA0055 De reiziger was niemand anders dan ridder heer Reinardus van Thuante. Hij kwam verslag uitbrengen van de veldslagen die de ridders voeren aan de grenzen met Masulinus. Heer Reinardus kwam onderweg een groep gevaarlijke ridders waarmee hij een spannend zwaard gevecht mee heeft uitgevochten. Natuurlijk kwam onze ridder als winnaar uit de strijd en veroverde een stuk van het schild Errebor. Dit alles werd verteld onder het genot van een warm kampvuurtje en een stoere ridderfilm Jasper & Julia. Na een laatste kop warme chocolade melk en een zakje chips ging iedereen uitgeput maar voldaan naar bed. Ze hadden weer een stukje van het schild terug en hadden een ontzettend mooie dag gehad.

IMG_20160824_105006

Morgen hopelijk meer, als we maar niet overvallen worden door koning Walewijn….

Voor de foto’s, klik hier.

Groetjes,

Rider Uriah

test