Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpenzomerkamp Dag 4

Geplaatst op 25 augustus 2016 door Patrick Zwaaneveld

Hallo lezers,

Vandaag was het een lekker energieke dag, dit was wel een beetje nodig. Want de nar ‘Paliza’ was niet zo goed te pas en energie loos. Dit kwam doordat het schild weg/kapot is, en iedereen in het koninkrijk ongelukkig is en zelfs de nar kan er niet voor zorgen dat de mensen van het koninkrijk weer vrolijk worden. Daarom hebben Griffoen, Troveis en Uriah bedacht om lekker naar het zwembad te gaan, om daar veel plezier te hebben. En om ook wat sterker te worden, want de ‘ridders en jonkvrouwen in opleiding’ zijn nog steeds niet sterk genoeg om een volledig harnas te dragen.

 

 

Deze weegt namelijk wel 40 tot 50 kilogram! Griffoen had daarom een opdracht voor de kinderen in het zwembad. Namelijk 1 keer van de glijbaan, daarna 1 baantje zwemmen en als laatste proberen Griffoen, Troveis en Uriah onder water te krijgen door middel van worstelen en stoeien. Gelukkig waren Griffoen, Troveis en Uriah goed getraint, en konden ze hun kop boven water houden. Maar ze konden al wel merken dat de ‘ridders en jonkvrouwen in opleiding’ steeds sterker aan het worden zijn.IMG-20160824-WA0135

Nadat we terug kwamen op de blokhut, hadden de ‘ridders en jonkvrouwen in opleiding’ een goeie portie friet en een lekkere snack verdient na al dat trainen!IMG-20160824-WA0143 Want ze hebben hard gewerkt om sterk genoeg te zijn om een bende ridders te kunnen verslaan. Na het eten was het tijd om nog even een avond activiteit te doen.

Duna maakt altijd heel veel schilden voor de ridders, soms wel 40 op een dag! En de ridders dringen altijd aan dat de schilden snel af moeten zijn omdat ze anders niet kunnen vechten. Daarom heeft Duna de kinderen gevraagd om te helpen. Dit wouden ze natuurlijk wel, maar er was 1 probleem. De handleiding hoe je een schild moet maken staat in een andere taal. Wat de kinderen niet kunnen lezen. Dus de kinderen moesten eerst zorgen dat ze de handleiding weer gingen vertalen naar gewoon Nederlands, zodat ze dan kunnen helpen. Uiteindelijk hebben de kinderen de handleiding ontcijfert en hebben de schilden kunnen helpen maken. Tijdens het zoeken van de symbolen waarmee ze de tekst moesten ontcijferen, was er ook nog een stukje schild weer gevonden. Waardoor we steeds dichter bij het complete schil komen.

IMG-20160825-WA0000Nadat ze dit hadden gedaan, was het tijd om nog even wat te drinken en daarna gelijk door te gaan naar bed. Want ze hadden al hun energie verbruikt. Morgen staan er ook weer genoeg activiteiten op het programma, maar wat we morgen beleven is voor morgen ;).

 

 

Voor de foto’s, klik hier.

Groetjes,

Uriah.

 

test