Informatie Welpen

De website voor alle
Welpennieuwtjes

Welpenzomerkamp dag 5

Geplaatst op 26 augustus 2016 door Patrick Zwaaneveld

Hallo lezers,

De inwoners van Hasselonië zijn tijdens het ontbijt een beetje rumoerig, want we hebben het gevoel dat we nog iets missen! Maar niemand weet wat. We hebben schilden, zwaarden, we kunnen handelen en bovendien is het koninkrijk Hasselonie opgevrolijkt. Maar wat missen we nog?

Juist, kennis van het koninkrijk. Dus daarom hebben de ‘ridders en jonkvrouwen in opleiding’ vandaag na het ontbijt 3 dagelijkse bezigheden van de inwoners leren kennen, namelijk: herbergier, prinses en de molenaar. Ze leerden hun dagelijkse bezigheden door middel van het spelen van: het Herbergierspel (waarbij de kinderen 10 dukaten kregen en hun inzet moesten zeggen, dus bijvoorbeeld 2 dukaten, en dan moesten ze zeggen of ze oneven of even gingen dobbelen. Als ze het goed hebben, werd hun inzet verdubbeld en als ze het fout hadden werd hun inzet ingenomen. Wie de meeste dukaten hadden aan het einde van de tijd, hebben gewonnen), Prinses op de erwt ( waarbij de kinderen moesten voelen op welke stoel iets lag, zodat de prinses niet op een stoel gaat zitten met iets er op) en het Molenaarsspel ( waarbij de kinderen een estafette moesten afleggen met een zware zak. Dit was omdat de molenaar vaak hindernissen tegen die hij moet overbruggen met die zware zakken meel. De molenaar moet echt hard werken voor zijn boterham. Daarom vraagt de molenaar hun om even een handje te helpen).

Daarna was het tijd om even wat te gaan eten. En na het eten mochten de kinderen even lekker vrij spelen. Na het vrij spelen hebben we even met zijn allen een lekker verfrissend watergevecht houden omdat het zo warm was. De kinderen vonden dit natuurlijk helemaal geweldig, want wie wil dat nou niet. Zijn/haar leiding nat gooien met water.

IMG-20160826-WA0075

Na het watergevecht hebben Uriah en Rosafiere heerlijke wraps shoarma gekookt. Toen iedereen uitgegeten was en de afwas klaar was, gingen we met zijn allen samen met heer Reinardus van Thuante gingen we pijl en boog schieten op onze eigengemaakte schietdoelen.

IMG-20160826-WA0001

Na het pijl en boog schieten gingen we met zijn allen rond het kampvuur zitten. Behalve ridder Uriah en ridder Griffoen, want die kwamen iets later. Ze kwamen later omdat ze heer Reinardus aan de zijde van de vijand hebben zien vechten, en hem daarom gevangen hadden genomen. Maar ridder Uriah lette even niet op, waardoor heer Reinardus het zwaard van ridder Uriah kon pakken en in gevecht ging met ridder Griffoen omdat heer Reinardus natuurlijk zijn onschuld wou bewijzen. Want hij had tenslotte het laatste stukje van ons magische schild. Dus hij kon geen verrader zijn! En door heer Reinardus was dus het schild weer heel, waardoor alle vreugde weer terug kwam ennnn niet te vergeten het magische blauwe vuur!

IMG-20160826-WA0015 Alle inwoners konden hun geluk niet op en bedankten de kinderen. En hiermee heten de kinderen niet langer mee ‘ridders en jonkvrouwen in opleiding’ maar zijn het nu volwaardige ridders en jonkvrouwen! Na het mooie kampvuur was het tijd om te gaan slapen.

Voor de foto’s, klik hier.

Groetjes,

Uriah.

 

 

test