Welkom bij Scouting Hasselo

Scouting Hasselo
Jean Louis Pisuissestraat 46
7558 LS Hengelo
074-277 4530

RSW 2016

Geplaatst op 25 april 2016 door Dennis de Jong

Goedendag lezers!

Koud, kans op regen en een zware strijd weerhielden onze scouts er niet van om dit jaar voor de zoveelste keer deel te nemen aan de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). 2 patrouilles van ieder 5 scouts vertegenwoordigden dit jaar Scouting Hasselo. Een kamp dat in het teken staat van strijden en ontmoeten is ieder jaar een kamp om naar toe te werken. Bij de RSW is het de bedoeling dat je laat ziet wat je in huis hebt als patrouille, je knoop kunsten, tent-opzet- kunsten, samenwerking en hike technieken komen allemaal van pas om punten te scoren. Naast de algemene kennis en kunnen heb je ook te maken met een thema, dit jaar de strijd om Arbor.

Een toekomst boom die groeit in goede omstandigheden, maar als het milieu tegen zit groeit deze niet meer. Dit jaar kwamen de elementen vertegenwoordigers bij elkaar om daar over te praten. Ieder subkamp had zijn eigen element, water, lucht of aarde. Het was de bedoeling dat je hier je thema materiaal en eten op aanpaste om extra punten te kunnen verdienen.

Ik kan met trots zeggen dat onze twee patrouilles met veel plezier een prima score hebben behaald. Groepje 1 is 4e geworden en groepje 2 17e. In totaal deden 25 patrouilles mee. Helaas kwam groepje 1 een paar punten te kort om in de top drie te komen om vervolgens toegang te krijgen om naar de Landelijke Scouting Wedstrijden te gaan (LSW).

Komende twee weken zijn er voor alle speltakken geen opkomsten. Dus een een fijne vakantie en tot over 2 weken!

Gegroet.