Informatie Scouts

De website voor alle
Scoutsnieuwtjes

RSW 2018

Geplaatst op 23 april 2018 door Roosmarijn Tijhuis

Afgelopen weekend was het weer zo ver… de RSW van 2018! Dit jaar was het thema ‘Star Wars, The empire wants you!’ Van te voren waren de scouts al druk met themamateriaal maken, het bedenken van een originele groepsnaam en natuurlijk het pionieren.

Van onze groep hebben acht scouts (allemaal voor het eerst!) meegedaan, verdeeld over 2 patrouilles. In totaal deden er 29 patrouilles, van 14 verschillende scoutingverenigingen uit heel Twente mee.

Het programma bestond uit een hike, het spelen van vele spellen en ’s avonds zelf koken. Ondertussen werden de scouts op alle onderdelen beoordeeld met punten. De scouts kregen bijvoorbeeld punten voor hun zelfgemaakte eten, de spellen en voor hoe strak ze hun tent hadden opgezet.

Onze scouts zijn geëindigd met een mooie 21’ste en 22’ste plek! Daarbij gaf iedereen aan dat ze volgend jaar weer mee willen doen. Een goed teken!

Voor foto’s, zie het Facebook account van RSW Twenteland.


Winterhike!

Geplaatst op 26 februari 2018 door Roosmarijn Tijhuis

Voor het eerst sinds lange tijd heeft Scouting Hasselo weer een winterhike georganiseerd. Acht scouts hadden er wel zin in en hebben twee dagen flink gelopen! In totaal hebben ze ongeveer 25 kilometer gelopen. De scouts hebben met verschillende routetechnieken gelopen zoals, de Blinde Vlek, de Kralenroute en de Oleaat route. Onder het hiken door kwamen de scouts langs verschillende posten. Hier konden ze een spel spelen, iets eten en even uitrusten in de zon.

We kunnen wel zeggen dat de winterhike geslaagd is! Iedereen heeft zich goed vermaakt en aan het eind van de tweede dag was iedereen goed moe en toe aan een warme douche en een bed. Tot volgend jaar!

  

  

 


Scouts| Waterrenvlieg opkomst

Geplaatst op 12 mei 2016 door Dennis de Jong

Hallo,

Eerst hebben we geopend. Daarna gingen wij jager bal spelen. Toen we dat hadden gedaan deden we buskruit dat was gezellig. We hebben als laatst nog James Bond gedaan, en we hebben een ijsje gekregen het was Vandaag super leuk.

Groetjes Tim.


Scouts | RSW opkomst

Geplaatst op 6 april 2016 door Dennis Hiemstra

Beste lezers,

Vandaag hebben we ons voorbereid op het RSW(regionale scouting wedstrijden) we moesten een teamnaam, een maaltijd en onze themakleren bedenken. Dat moest allemaal in teken van een bepaald thema. Diegenen die niet op kamp gaan moesten een spel bedenken. Ze hebben een combinatie van het smokkelspel en levend stratego bedacht. Dat spel hebben we uiteindelijk uitgevoerd.

Youri Apell


Scouts| RSW voorbereiding

Geplaatst op 24 maart 2016 door Dennis de Jong

Hallo allemaal

We zijn begonnen met openen. Daarna hadden we eerst een s.o. voor de wet. Daarna zijn we een spel gaan doen waarbij we zo snel mogelijk naar de overkant moesten stormen. En daarbij moesten mensen in het midden je optillen. Als je was opgetild dan moest je ook in het midden gaan staan. Daarna hebben we wat uitleg gekregen rondom hike technieken voor rsw. Daarna zijn we gaan sluiten.

 

Gr. Barto


Scouts| Tenten

Geplaatst op 17 maart 2016 door Dennis de Jong

Hallo iedereen.

Vandaag hadden we een leuke opkomst. We haden we met twee groepen twee tenten opgezet en dat duurde best lang.  En wij hebben ge oefend voor de rsw.
groeten kwinten 😀


Scouts | EHBO opkomst

Geplaatst op 25 februari 2016 door Dennis Hiemstra

Hallo allemaal,

Vandaag hebben de scouts EHBO gehad . en ze hebben geleerd hoe je wonden moet verbinden.

Ze vonden het erg leuk . na de EHBO hadden ze niemand is hem iemand is hem. Dat was erg leuk.

Toen dat klaar was zijn ze weer verder gegaan met EHBO en tegen de tijd dat het half neen was gingen we sluiten .

Groetjes Noah ter beke.


Scouts| Installatie

Geplaatst op 8 februari 2016 door Dennis de Jong

Heey hoi!

Eén van de mooiste activiteiten van het jaar, de installatie. Nieuwe scouts wat dus betekend een grotere groep, na een tijdje van een kleine groep,hebben we dan nu eindelijk een groep van 16 leden. Een mooi aantal om er een super uitdagend seizoen van te maken. Maar naast de 7 nieuwe scouts  is er ook één leiding geïnstalleerd. Hieronder een lijstje van de geïnstalleerde:
Barto
Thomas
Noah
Kwinten
Joris
Tim
Sven
Erwin (Leiding)

Wij willen jullie veel plezier wensen bij de scouts!

Groeten

De leiding


Scouts| EHBO

Geplaatst op 3 februari 2016 door Dennis de Jong

Hallo Hallo!

Afgelopen opkomst hebben we EHBO les gehad van Marieke. Marieke is leiding geweest van de scouts! We hebben haar gevraagd of ze het leuk zou vinden om de scouts basisbeginselen van de EHBO te leren, zelf werkt ze namelijk als verpleegster op de Intensive Care, kennis genoeg dus.

Het was een zeer leerzame opkomst, we hebben verschillende grepen geleerd die je zoal nodig kunt hebben bij een ongeval of bepaalde situaties. Over een paar weken komt ze terug met meer stof om te leren en daar zit dan meteen ook een kleine demonstratie aan vast zodat de scouts kunnen laten zien wat ze nu precies geleerd hebben. Dit alles is voor een insigne! Wil je meer te weten komen over insignes, ga dan eens naar deze site: https://www.scouting.nl/spel/scouts/insignes .

Wij willen Marieke bedanken voor de toffe en leerzame opkomst en tot over een paar weken!

 

Gegroet,

De leiding.


Scouts| Knoopopkomst

Geplaatst op 21 januari 2016 door Dennis Hiemstra

Hallo allemaal,

Vandaag hebben we paaltjes voetbal gedaan dat was erg leuk.

Verder hebben we al vast voor de RSW geoefend door middel van het maken van een keuken.

We deden er wel lang over maar het is best goed gelukt.

groetjes Michelle