Welkom bij Scouting Hasselo

Scouting Hasselo
Jean Louis Pisuissestraat 46
7558 LS Hengelo
074-277 4530

JOTA 2017

Geplaatst op 21 december 2017 door Thymo van Beers

Een aantal weken geleden was het weer tijd voor de JOTA (Jamboree On The Air). Dit is een jaarlijks evenement waarbij communicatie centraal staat.

Met een aantal man zijn we op donderdagavond begonnen met de opbouw van de toren. Voor het eerst in jaren hebben we deze weer zelf gepionierd. De volgende dag zijn we verder gegaan met de opbouw van de rest van de apparatuur en spullen zodat we om 8 uur eindelijk konden beginnen met de activiteiten.

De Explorers en Stam hebben veel plezier gehad met een fietstocht langs de groepen. Hier hebben ze verschillende activiteiten gedaan om punten mee te verdienen. De verdiende punten werden dan via de radio doorgeseind aan een centrale post die de score bijhield.

Op zaterdag hebben de Bevers en Welpen hun activiteiten gedaan. Dit was opgezet door een zeskamp waar iedereen verschillende spelletjes kon doen. Zo was er bijvoorbeeld een doolhof waar je via de radio doorheen begeleid moest worden, een vossenjacht en er was natuurlijk ook gelegenheid om contacten te leggen met andere groepen om leuke gesprekken mee te hebben.

Na de lunch waren de scouts aan de beurt. Zij hebben net als de Explorers en Stam een fietstocht afgelegd langs de groepen en hier verscheidende spellen gedaan. Toen de middagactiviteit afgelopen was heeft iedereen genoten van een heerlijke avondmaaltijd, pasta! Afsluitend aan dit mooie weekend was er ’s avonds nog gelegenheid om te solderen waarna dit mooie weekend al weer tot zijn eind was gekomen.

Wij als organisatie hebben er ontzettend van genoten. Wij willen alle aanwezigen bedanken voor de gezelligheid en kijken terug op een mooi JOTA weekend!

73 en tot volgend jaar,

De organisatie
Thymo en Nienke

test